Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Flix προτείνει: Νύχτες Πρεμιέρας, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

στα 10

Δυσκολεύεστε μπροστά σε τόσες πολλές επιλογές; Νιώθετε χαμένοι σε ταινίες που θα θέλατε αν μπορούσατε, να τις δείτε όλες; Αισθάνεστε σημάδια πανικού κοιτάζοντας το πρόγραμμα; Το Flix έχει τη λύση! Κάθε μέρα θα σας προτείνουμε ταινίες που έχουμε δει (ή που θέλουμε να δούμε) για να προγραμματίσετε καλύτερα την αυριανή μέρα! Κρατήστε σημειώσεις!

Flix Team
Το Flix προτείνει: Νύχτες Πρεμιέρας, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου
Τρείς Μέρες Ευτυχίας του Δημήτρη Αθανίτη

Πρώτη μέρα του φεστιβάλ και σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με κάτι δροσερό: Διαδραματίζεται στην Ισλανδία. Το «Oroi» («Ανατριχίλες»), δεν είναι θρίλερ όπως ίσως σας υποψίαζε ο τίτλος, αλλά μια συμπαθέστατη coming of age (και λίγο coming out) ιστορία, για έναν έφηβο από το Ρεϊκιαβικ που θα δει τη ζωή του να αλλάζει μετά από από ένα καλοκαιρινό course στο Μάντσεστερ. Κορίτσια αγόρια, ποτά μουσική, σκουφάκια, πάρτι, μπερδεμένες επιθυμίες. Αχ, τα νιάτα!

Δείτε το τρέιλερ

Στον αντίποδα του «Oroi» βρίσκεται το «On the Ice», μια ταινία, από μια κυριολεκτικά ανεξερεύνητη μεριά της Αμερικής, την χιονισμένη τούνδρα της Αλάσκας. Η καθημερινότητα δυο αγοριών σε ένα καλοκαίρι που ο ήλιος δεν δύει ποτέ, θα σκοτεινιάσει όταν ένας κατά λάθος φόνος θα τους φέρει αντιμέτωπους με την ηθική του, την οικογένεια, τον ίδιο τους τον εαυτό. Μια μελέτη χαρακτήρων κι ενός τόπου και τρόπου ζωής που ξετυλίγεται σαν ένα χαμηλότονο παγωμένο θρίλερ.

Δείτε ένα κλιπ

Η ελληνική ταινία της ημέρας, είναι το «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη. Τρεις γυναίκες στην σημερινή Αθήνα, σε μια μελαγχολική βόλτα στην πραγματικότητα της πόλης και της ζωής τους σε αυτή. Διαβάστε περισσότερα για το φιλμ και δείτε μια συνέντευξη του σκηνοθέτη της.

Δείτε το τρέιλερ

Ποιός είπε ότι χρειάζεσαι λεφτά για να γράψεις κινηματογραφική ιστορία; Το «Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel» μας εξηγεί πως το έκανε ο βασιλιάς των b movies Ρότζερ Κόρμαν. Το αληθινό πάθος και η αγάπη του για το σινεμά, αποδεικνύονται σε αυτό το ντοκιμαντέρ, τόσο συγκινητικά, όσο απίστευτα και εξωφρενικά είναι συχνά τα φιλμ που υπέγραψε ως σκηνοθέτης ή παραγωγός.

Δείτε το τρείλερ

Βραβευμένο στο Sundance το «Todos Tus Muertos» είναι μια κατάμαυρη τραγι-κωμωδία κάτω από τον καυτό ήλιο της Κολομβίας. Ηρωάς του ένας αγρότης που ανακαλύπτει σε ένα χωράφι με καλαμπόκια μια στοίβα πτώματα. Πως βρέθηκαν εκεί δεν έχει τόση σημασία, όσο ότι κανείς δεν θέλει να τα... φορτωθεί Κυριακάτικα κι εν μεσώ τοπικών εκλογών. Και η έλευση της αστυνομίας θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα...

Δείτε το τρέιλερ

«Μισός μοτοσικλέτα, μισός καρατέκα, ολόκληρος ρομπότ». Ξεσαλωμενο αστυνομικό buddy movie με ήρωες έναν μπάτσο κι ένα ρομπότ που ξέρει καράτε και μεταμορφώνεται όταν χρειάζεται σε μοτοσικλέτα. Πέρα του ότι θέλουμε να δούμε το «Karate - Robo Zaborgar», αναρωτιόμαστε ήδη, πότε θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο. Ποιος νοιάζεται για το ipad 3;

Δείτε το τρέιλερ

Μπορεί η Πάτι Σεμέλ να βρισκόταν στη σκιά ως ντράμερ των Hole, της μπάντας της Κόρτνεί Λαβ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία της δεν είχε πολλές φορές περισσότερο ενδιαφέρον από αυτή των «πρωταγωνιστών». Πόσο μάλλον όταν μέσα από τη ζωή της και υλικό που τράβηξε η ίδια, στο «hit so Hard», καταγράφεται , συναρπαστικά η μυθολογία ολόκληρης της grunge σκηνής.

Δείτε το τρέιλερ