Buzz

Δείτε 6 λεπτά από την «Αννα Καρένινα»!

στα 10

Με τη φωνή του ίδιου του Τζο Ράιτ να προλογίζει αυτό το απροσδόκητο δώρο, απολαύστε 6 λεπτά από την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου έργου του Τολστόι «Αννα Καρένινα».

Δείτε 6 λεπτά από την «Αννα Καρένινα»!

O Βρετανός σκηνοθέτης Τζο Ράιτ («Εξιλέωση», «Hanna») μας ξεναγεί στο όραμά του για την κινηματογραφική μεταφορά της «Αννα Καρένινα» στην μεγάλη οθόνη. Μιλάει για σεβασμό στη ρωσική θεατρική παράδοση και για αυτό γυρίσματα σε εγκαταλελειμμένο θέατρο - όπου οι ηθοποιοί μπαινοβγαίνουν σε πάνω από 100 αλληλένδετα μεταξύ τους σκηνικά, είτε πρόκειται για σάλες χορού, τα ανάκτορα, τα σπίτια τους, ή ένα ρωσικό εξωτερικό τοπίο.

Αυτό το 6λεπτο κλιπ που ανέβηκε στο διαδίκτυο λίγες ώρες πριν (όχι στην καλύτερη δυνατή ποιότητα), αποδεικνύει τα λεγόμενά του. Ειδικά τη ρευστότητα των κινήσεων των ηθοποιών από σκηνή σε σκηνή, από σκηνικό σε σκηνικό. Πάντως, η σκηνοθεσία του Ράιτ μας φαίνεται ιδιαίτερα στιλιζαρισμένη (εξαιτίας της συνειδητής απόφασης περί θεατρικότητας) κάτι που ο ίδιος αρνιόταν αρχικά. Η σκηνή των πυροτεχνημάτων μοιάζει με κάτι που θα έστηνε ο Μπαζ Λούρμαν.

Παρατηρήστε επίσης την χημεία των ερμηνειών μεταξύ της πρωταγωνίστριας Κίρα Νάιτλι και του Ααρον Τζόνσον και πώς αυτή εμπλουτίζεται από έναν ηθοποιό που παίζει σχεδόν κάθε χειμώνα στο αγγλικό θέατρο, τον Τζουντ Λο. Η τελική σκηνή του Λο με την Νάιτλι αποδεικνύει τη στιβαρότητα για την οποία πολλοί μιλούν ήδη και συμπεριλαμβάνουν την «Αννα Καρένινα» στις φετινές τους οσκαρικές προβλέψεις.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε το trailer εδώ.