Buzz

Δείξε μου τους κοιλιακούς σου! Πρώτες φωτογραφίες από το «300: Rise of an Empire»

στα 10

Οχι συνέχεια του «300» (αφού όλοι ξέρουμε την μοίρα των 300 του Λεωνίδα) ούτε prequel, αλλά συνοδευτικό φιλμ και ένα ακόμη κομμάτι της ίδιας ιστορίας. Και με τον ίδιο τρόπο αν πιστέψουμε τις πρώτες εικόνες.

Δείξε μου τους κοιλιακούς σου! Πρώτες φωτογραφίες από το «300: Rise of an Empire»

Ο Λεωνίδας μπορεί να αντιμετώπισε τους Πέρσες στις Θερμοπύλες, αλλά την ίδια περίπου περίοδο, ο στρατηγός Θεμιστοκλής (Σάλιβαν Στάπλετον) τους πολεμούσε στην θάλασσα.

Το φιλμ που βασίζεται όπως και οι «300» σε ένα ακόμη κόμικ του Φρανκ Μίλερ, ακολουθεί τον στρατό των Ελλήνων απέναντι σε αυτόν των Περσών και κορυφώνεται σε μια μεγαλειώδη ναυμαχία.

Και ο σκηνοθέτης του Νόαμ Μούρο, λέει ότι αν και αισθητικά ακολουθεί το ύφος της πρωτότυπης ταινίας, «το γεγονός ότι καταλήγει στη θάλασσα, μέσα σε καράβια, δίνει στο φιλμ μια εντελώς διαφορετική χορογραφία στις μάχες».

2

Επίσης σε αντίθεση με την πρώτη ταινία που διαδραματιζόταν στο μεγαλύτερό μέρος της στα στενά των Θερμοπυλών «εδώ έχουμε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, με έξι μάχες που η κάθε μια έχει την δική της στρατηγική και την δική της τακτική. Η δυναμική των λίγων απέναντι στους πολλούς είναι όμως ακόμη εκεί. Πρόκειται για μερικές εκατοντάδες άντρες απέναντι σε έναν στρατό εκατοντάδων χιλιάδων».

Απέναντί τους οι Ελληνες θα έχουν αυτή τη φορά την Αρτεμισία (που έχει το πρόσωπο της Εύα Γκριν) της επικεφαλής της ναυτικής δύναμης των Περσών που ζητά εκδίκηση από τους Ελληνες για τον θάνατο του πατέρα της όταν ήταν μικρό κορίτσι. «Είναι αδίστακτη και σκληρή, έχει έντονη σεξουαλικότητα κι ένα φονικό ξίφος. Δεν θα τα έβαζα μαζί της» λέει ο Μούρο.

2

Οσο για τον Θεμιστοκλή, ο σκηνοθέτης λέει ότι «είναι ένας ικανός, σημαδεμένος από τις μάχες πολεμιστής, αλλά την ίδια στιγμή είναι πολιτικός. Δεν είναι ένας βασιλιάς, αλλά ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης πράγμα που κάνει την εξουσία του διαφορετική. Κι έχει να ηγηθεί έναν διαφορετικό στρατό. Δεν πρόκειται για πολεμιστές, αλλά για απλούς ανθρώπους που δεν διψάνε να πολεμήσουν, που όπως λένε και οι ίδιοι δεν είναι Σπαρτιάτες. Ολα αυτά μεταμορφώνουν το φιλμ σε μια διαφορετική ταινία, που ακόμη κι αν κρατά την ίδια γεύση με τους «300» δεν είναι αντίγραφό της» ξεκαθαρίζει ο Μούρο.

Το φιλμ βγαίνει στις αίθουσες της Αμερικής στις 2 Αυγούστου.

Update 17 Απριλίου: έτοιμη και η πρώτη αφίσα, δείτε την στο gallery