Buzz

«Decay»: Ζόμπι στο CERN, ή τι κάνουν οι επιστήμονες στον ελεύθερο τους χρόνο

στα 10

Οταν δεν ψάχνουν το «σωματίδιο του Θεού», κάποιοι γυρίζουν ταινίες τρόμου στα επιβλητικά υπόγεια του εργαστηρίου. Δείτε το τρέιλερ.

«Decay»: Ζόμπι στο CERN, ή τι κάνουν οι επιστήμονες στον ελεύθερο τους χρόνο

Οι ταινίες τρόμου, εμπνέονταν ανέκαθεν από την επιστήμη -κυρίως απ όταν πήγαινε στραβά-, κι αυτή τη στιγμή ίσως πουθενά αλλού στον κόσμο η επιστημονική γνώση του ανθρώπινου είδους δεν προχωρά με τόσο θεαματικά βήματα από το εργαστήριο του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων που δημιουργήθηκε ποτέ, μπορεί να μην είναι ακριβώς ο ιδανικός κακός για μια ταινία τρόμου, όμως οι εύρυνες που γίνονται στο εργαστήριο, τα εντυπωσιακά του κτήρια, σε συνδυασμό με το δέος (και γιατί όχι τον φόβο) που μπορεί να γεννά σε κάποιον μια έρευνα για μικροσκοπικά σωματίδια που ο τύπος ονομάζει χαϊδευτικά με τίτλους όπως «το σωματίδιο του Θεού», δίνουν αρκετά υλικά για να χτίσεις πάνω τους μια ταινία τρόμου.

Αυτό ακριβώς μοιάζει να σκέφτηκε μια ομάδα φυσικών του εργαστηρίου, που πήγε τα πράγματα ένα βήμα πιο μακρια κι αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία για το θα γινόταν, αν η έρευνα τους είχε σαν αποτέλεσμα να μεταμορφώσει τους επιστήμονες σε αιμοδιψή ζόμπι. Η ιδέα γεννήθηκε το 2010 όταν ο Λιουκ Τόμσον, διδάκτωρ Φυσικής εξερευνούσε τα υπόγεια τούνελ του εργαστηρίου και σκέφτηκε πως μοιάζουν ιδανικά για να γυρίσεις εκεί ένα horror movie.

Οταν μοιράστηκε την ιδέα του με συναδέλφους του, ανακάλυψε πως αρκετοί ακόμη είχαν σκεφτεί ακριβώς το ίδιο και σύντομα αποφάσισαν να κάνουν την σκέψη τους πράξη, παρά το γεγονός ότι κανείς τους δεν είχαν την παραμικρή ιδέα όχι μόνο για το πως μεταμορφώνεις κάποιον σε ζόμπι, ή πως κινηματογραφείς μια σκηνή πάλης, αλλά ούτε καν για το πως γυρίζεις μια ταινία.

Δύο χρόνια μετά, τρεις χιλιάδες ευρώ, μερικούς μώλωπες και πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας αργότερα η ταινία τους «Decay» είναι ολοκληρωμένη και ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα της σαν δωρεάν download στο internet.

Γυρισμένη εξ ολοκλήρου στο CERN με την ανοχή των υπευθύνων, σε μέρη του εργαστηρίου που είναι ανοιχτά σε όλους, το φιλμ μπορεί να μην έχει την «ευλογία» των επικεφαλής επιστημόνων του ιδρύματος, αλλά έχει την άδεια να προβληθεί ελεύθερα στο διαδίκτυο. Για νέα σχετικά με τό πότε μπορείτε να το δείτε στην οθόνη (του υπολογιστή σας) μπορείτε να τσεκάρετε κάθε τόσο, το επίσημο site του φιλμ.

Προς το παρόν, δείτε το τρέιλερ και φωτογραφίες από το φιλμ.