Buzz

Οι Ταχάρ Ραχίμ, Ματιέ Αμαλρίκ, Ολιβιέ Γκουρμέ, συναντούν τον Κιγιόσι Κουροσάουα στο «Daguerrotype»

στα 10

Ενας από τους πιο παραγωγικούς δημιουργούς γιαπωνέζικου σινεμά κάνει την πρώτη ταινία του στην Ευρώπη.

Οι Ταχάρ Ραχίμ, Ματιέ Αμαλρίκ,  Ολιβιέ Γκουρμέ, συναντούν τον Κιγιόσι Κουροσάουα στο «Daguerrotype»

Ο Κιγιόσι Κουροσάουα έχει σκηνοθετήσει τα πάντα, από στιβαρά δράματα μέχρι γιακούζα θρίλερ, όμως είναι το είδος του τρόμου που του χάρισε την διεθνή καταξίωση. Εχοντας φέτος παρουσιάσει ήδη μια ταινία τρόμου στο φεστιβάλ του Βερολίνου, έχει ήδη έτοιμο ένα ακόμη φιλμ που θα κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Τορόντο και είναι η πρώτη ταινία που γυρίζει εκτός της πατρίδας του.

Το «Daguerrotype» είναι γυρισμένο στο Βέλγιο και φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ του γαλλόφωνου σινεμά αυτή την στιγμή, σε μια ιστορία που κινείται περισσότερο στον χώρο του μεταφυσικού και των φαντασμάτων παρά σε αυτόν ενός καθαρόαιμου θρίλερ.

Δείτε ακόμη: Η Νάταλι Πόρτμαν και η κόρη του Τζόνι Ντεπ βλέπουν νεκρούς στο τρέιλερ του «Planetarium»

daguerrotype 607

Ο Ολιβιέ Γκουρμέ είναι ο Στεφάν, ένας διάσημος φωτογράφος μόδας, που έχει αποτραβηχτεί από το επάγγελμα κι έχει αφοσιωθεί στην εμμονή του με την νταγκεροτυπία, μια φωτογραφική τεχνική του δέκατου ενάτου αιώνα την οποία οι δεισιδαιμονίες της εποχής ήθελαν να δίνει αιώνια ζωή στους ανθρώπους την εικόνα των οποίων αποτύπωνε. Ο Ταχάρ Ραχίμ είναι ένας νεαρός που θα γίνει βοηθός του στην περίπλοκη διαδικασία της φωτογραφικής του ενασχόλησης και σύντομα θα μπλεχτεί σε έναν σκοτεινό ιστό σκιών και αμφιβολίας που περιλαμβάνει και την κόρη του Στεφάν Μαρί, η οποία ποζάρει ως μοντέλο στις περισσότερες από τις φωτογραφίες του πατέρα της.

daguerrotype 607

Το πρώτο τρέιλερ υπόσχεται ένα ατμοσφαιρικό μυστήριο και το εξαιρετικό καστ, αποτελεί αν μη τι άλλο εγγύηση. Δείτε το πρώτο τρέιλερ του «Daguerrotype» στο βίντεο.


Δείτε ακόμη: