Buzz

Da Old Boy

στα 10

Ο Σπάικ Λι φημολογείται ότι θα είναι ο σκηνοθέτης του προσεχούς, αμερικανικού ριμέικ της ταινίας «Old Boy» του Παρκ Τσαν-Γουκ.

Da Old Boy
Ο Σπάικ Λι σκέφτεται αν ήρθε η ώρα να γυρίσει στον κινηματογράφο...

Οτι η ταινία του Κορεάτη σκηνοθέτη που το 2003 έκανε mainstream το Κορεάτικο σινεμά, το «Old Boy» του Παρκ Τσαν-Γουκ, γίνεται ριμέικ στην Αμερική με έξοδο στις αίθουσες το 2012 είναι βέβαιο. Μυστήριο, όμως, αποτελούν οι συντελεστές του.

Ηδη από το 2008 κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ενδιαφέρεται για τον τίτλο, με κάποια από τις ιδιότητές του, όπως επίσης και ο Γουιλ Σμιθ για να πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του ήρωα που απάγεται και φυλακίζεται για 15 χρόνια και, μόλις απελευθερωθεί, πρέπει μέσα σε πέντε μέρες να βρει τον απαγωγέα του.

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η Mandate, με το ριμέικ του «Grudge» στο ενεργητικό της, αλλά και καλλιτεχνικές επιτυχίες σαν το «Juno» και το «Nick and Norah’s Infinite Playlist», ενώ το σενάριο γράφει ο «Thor» Μαρκ Προτοσεβιτς.

Τώρα, λοιπόν, το όνομα που κυκλοφορεί για τον τίτλο του σκηνοθέτη του αμερικανικού «Old Boy», είναι αυτό του Σπάικ Λι, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και κυρίως για τη Νέα Ορλεάνη – το εξαιρετικό «When the Levees Broke», για τους λόγους που προκάλεσαν την τόσο μεγάλη καταστροφή από τον τυφώνα Κατρίνα και, πιο πρόσφατα, το «If God is Willing and da Creek Don’t Rise» που παρουσιάσει την τωρινή κατάταση της επαναφοράς της πόλης.

Θα μπορούσε, κανείς, να δει την ατμόσφαιρα, την ένταση, την κλειστοφοβία και τις αρχές του «Old Boy» και στην «25η Ωρα» και στο «Καλοκαίρι του Σαμ», δύο από τις ωραιότερες ταινίες που έχει υπογράψει ο ακτιβιστής αφροαμερικανός σκηνοθέτης. Εάν, μάλιστα, κι Γουιλ Σμιθ, που πρόσφατα απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Django» του Κουέντιν Ταραντίνο πρόκειται να πρωταγωνιστήσει, το αμερικανικό «Old Boy» θα γίνει μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες για την επόμενη χρονιά.