Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείτε δωρεάν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από το Curtas de Vila do Conde της Πορτογαλίας

στα 10

Το Festival Scope συνεχίζει τη συνεργασία του με τα πιο σπουδαία φεστιβάλ του κόσμου. Αυτή τη φορά προσφέρει δωρεάν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από το πιο ξεχωριστό φεστιβάλ της Πορτογαλίας.

Flix Team
Δείτε δωρεάν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από το Curtas de Vila do Conde της Πορτογαλίας

Ταινίες στα όρια των ειδών, του πειραματισμού και της αισθητικής αναζήτησης, μια επιλογή από τα καλύτερα φιλμ μικρού μήκους του πιο ιδιοσυγκρασιακού φεστιβάλ της Πορτογαλίας, του Curtas de Vila do Conde έρχεται από το Festival Scope με περιορισμένα δωρεάν εισιτήρια για όλους από τις 13 μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2017.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά πληροφορίες για την κάθε ταινία. Πατώντας πάνω στον κάθε τίτλο μεταφέρεστε στην αντίστοιχη σελίδα της στο Festival Scope.

Where Do You Stand Now, João Pedro Rodrigues?

Where Do You Stand Now, João Pedro Rodrigues? του Ζοάο Πέδρο Ροντρίγκες (Γαλλία, Πορτογαλία, 21')

Μια λυρική αυτοπροσωπογραφία του σπουδαίου Πορτογάλου δημιουργού που αναμειγνύει υλικό από home movies με μνήμες από την αρχή της καριέρας του για να καταλήξει σε μια μορφή κινηματογραφικού διαλογισμού πάνω στους ανθρώπους και τις εμπειρίες που διαμόρφωσαν το έργο του.

Bad Bunny 607

Bad Bunny του Κάρλος Κονσεικάο (Γαλλία, Πορτογαλία, 33, 2017

Η παράδοξη ιστορία ενός αγοριού που θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο θάνατος, η τιμωρία των προγόνων και η ακύρωση κάθε γνωστού κανόνα κοινωνικής συμβίωσης. Επίσημη συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2017.

The Watershow Exrtavaganza 607

The Watershow Extravaganza της Σόφι Μάικλ (Ηνωμένο Βασίλειο, 11')

Το ομώνυμο θέαμα στο Watermouth Castle του Ντέβον στο Ηνωμένο Βασίλειο φτιάχτηκε για το Φεστιβάλ Βρετανίας το 1951 πριν γίνει μέρος του θεματικού πάρκου στα 80s και είναι στην πραγματικότητα μια χορογραφίας από νερό και πολύχρωμο φως πάνω σε μια μουσική του 1920.

Burning Mountains that Spew Flame 607

Burning Mountains That Spew Flame των Χελένα Γιρόν και Σαμουέλ Μ. Ντελγκάντο (Ισπανία, 14')

Βυθίζοντας το θεατή στους πιο σκοτεινούς διαδρόμους στα βάθη της γης, το φιλμ αναφέρεται σε αφανείς δράσεις, ξεκινώντας από τις πολιτικές και φτάνοντας μέχρι τις μυθικές. Μαζί ένα από τα μεγαλύτερα τούνελ στην Ευρώπη γίνεται το μέρος μιας πολύ ξεχωριστής σελίδας της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

This is not an olive Tree 607

This Is Not an Olive Tree του Κάρλος Αρτέιρο (Πορτογαλία, 7')

Μια θεωρητική άσκηση που προκύπτει από μια ανθρωπινη κίνηση: η χρήση της κάμερας σαν να ήταν μια μηχανή που κάνει τις ελιές να πέφτουν από τα δέντρα. Μια σειρά από πρωτότυπες και γοητευτικές εικόνες.

Chica 607

Chika, the Dog from the Ghetto της Σάντρα Σάισλ (Γερμανία, 17')

Ο Τσίκα ο σκύλος και ο πεντάχρονος Μίκας ζουν σε ένα εβραϊκό γκέτο σε μια άγνωστη πόλη της Πολωνίας. Ο μικρός σκύλος βοηθάει τον Μίκας να ενηλικιωθεί παρά το διωγμό των Εβραίων από τους Γερμανούς.

All Small Bodies 607

All Small Bodies της Τζένιφερ Ριντερ (Γερμανία, ΗΠΑ, 20')

Δύο μικρά κορίτσια βρίσκονται ανάμεσα στους επιζώντες μιας καταστροφής και προσπαθούν να νικήσουν μια σκοτεινή παρουσία που απειλεί την επιβίωσή τους. Μια φεμινιστική, επιστημονικής φαντασίας ματιά πάνω στην ιστορία του Χάνσελ και της Γκρέτελ των αδελφών Γκρίμ.


Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε τα (online) εισιτήριά σας, μπείτε στη σχετική σελίδα του Festival Scope και… καλή προβολή!

Curtas