Industry

Creative Greece: Πρεμιέρα για το podcast του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA

στα 10

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Θανάσης Νεοφώτιστος μιλάει για τις διεθνείς πτήσεις της τελευταίας του μικρού μήκους ταινίας «AIrhostess-737».

Creative Greece: Πρεμιέρα για το podcast του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA

Το Creative Greece είναι η πρώτη σειρά podcasts του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA - Creative Europe MEDIA Desk Greece, με καλεσμένους δημιουργούς, προγραμματιστές φεστιβάλ, υπεύθυνους καινοτόμων δράσεων που αλλάζουν το τοπίο της ελληνικής οπτικοακουστικής δημιουργίας σήμερα.

Το πρώτο επεισόδιο έχει τίτλο «Διεθνείς Φεστιβάλικές Πτήσεις με τον Θανάση Νεόφωτιστο και την Airhostess-737» και το ακούτε στο Spotify και στο YouTube.

airhostess

Η τελευταία του μικρού μήκους ταινία «Airhostess-737» επέστρεψε μόλις με βραβείο από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Μικρού Μήκους του Clermont-Ferrand, μετά από ένα μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε από το Φεστιβάλ του Locarno και συνεχίστηκε, ανάμεσα σε άλλα με το Φεστιβάλ του Τορόντο και το Φεστιβάλ του Sundance.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Θανάσης Νεοφώτιστος ταξιδεύει στον κόσμο με μια ταινία του.

Από τους πιο αεικίνητους νέους δημιουργούς, με επιπλέον ευθύνη το Τμήμα Σπουδαστικών Ταινιών στο Φεστιβάλ της Δράμας και με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία στα σκαριά, ο Θανάσης Νεοφώτιστος βρίσκεται μαζί μας για να μας δείξει πως πρέπει να δένουμε σωστά τη ζώνη μας πριν από την απογείωση στον κόσμο του ελληνικού σινεμά.

Creative Greece #1 | Δημοσιογραφική επιμέλεια: Flix.gr | Εκφώνηση: Λήδα Γαλανού | Ηχογράφηση - Μίξη: Mixer Productions | © Creative Europe MEDIA Desk Greece 2023