Buzz

Comicdom Con Athens 2019: Το μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς

στα 10

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ για κόμικς ανοίγει τις πύλες του για 14η συνεχή χρονιά και - όπως πάντα - με ελεύθερη είσοδο και πολλές εκπλήξεις.

Flix Team
Comicdom Con Athens 2019: Το μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς

Φέτος το Comicdom Con Athens κλείνει τα 14 του χρόνια και έτσι γίνεται το μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics. Είτε είσαι φαν των comics, των video games ή απλά σου αρέσει η φαντασία και γοητεύεσαι από την μαγεία της 9ης Τέχνης, τότε σίγουρα δεν θέλεις να χάσεις ό,τι πρόκειται να συμβεί στα τέλη Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 19 ως και τις 21 Απριλίου 2019, στην Ελληνοαμερικάνικη Ενωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο και τους δρόμους γύρω από αυτά, πλήθος εκδηλώσεων θα μετατρέψουν μια ολόκληρη γειτονιά σε γιορτή. Κι όλα αυτά με είσοδο ελεύθερη.

comicdom con 2019 607Νταν Γουότερς

comicdom con 2019 607 Ραούλ Αλέν

Για άλλη μια χρονιά, καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το παγκόσμιο φάσμα της 9ης Τέχνης θα επισκεφτούν το φεστιβάλ κι έτσι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ίδιους και τα έργα τους, μέσα από Q&A και signings.

Φέτος επίσημοι καλεσμένοι του Comicdom Con Athens 2019 είναι:

  • ο Βρετανός Νταν Γουότερς, συγγραφέας των Assassin's Creed, Limbo, και The Shadow, καθώς και του relaunch του Lucifer για το νεοσύστατο Sandman Universe της Vertigo
  • ο Ισπανός Ραούλ Αλέν, υποψήφιος πολλαπλών βραβείων Harvey και σχεδιαστής τίτλων όπως The Immortal Iron Fist, Secret Avengers και Hawkeye (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες)
  • η Ισπανίδα Πατρίσια Μάρτιν, σχεδιάστρια, illustrator και letterer σε τίτλους όπως Wonder Woman, Bloodshot Reborn και Ninjak (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες)
  • ο Ιταλός σχεδιαστής Στέφανο Ζάνκι με συμμετοχές – μεταξύ άλλων – σε δεκάδες τεύχη του ιστορικού τίτλου Topolino, καθώς και στη μίνι σειρά Donald Quest
  • η Αμερικανίδα Νάνσι Σίλμπερκλεϊτ Nancy Silberkleit, Co-CEO της Archie Comic Publications, ενός εκ των πλέον επιτυχημένων και μακρόβιων brands στην ιστορία της βιομηχανίας των comics

comicdom con 2019 607 Πατρίσια Μάρτιν

comicdom con 2019 607 Στέφανο Ζάνκι

Επίσης, στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης θα φιλοξενηθεί η διεθνής έκθεση «Archie: Welcome to Riverdale», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cartoon Art Museum. Η έκθεση παρουσιάζει πρωτότυπες σελίδες με την αγαπημένη παρέα του Riverdale κι άλλα ακόμα επιλεγμένα αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της Co-CΕΟ της Αrchie Comic Publications.

comicdom con 2019 607

comicdom con 2019 607

comicdom con 2019 607 Archie: Welcome to Riverdale

Στην ελληνική έκθεση του Φεστιβάλ, με τίτλο «Futuropolis», Ελληνες δημιουργοί comics και illustrators αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στην πόλη του μέλλοντος, όπως εκείνοι την οραματίζονται. Συμμετέχουν: Κυριάκος Αθανασιάδης και Νικόλας Κούρτης, Παναγιώτης Βλάμης, Βασίλης Γέρκου, Ελενα Γώγου, Γιώργος Δουτσιόπουλος, Εφη Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Κάσδαγλης, Γιώργος Κομιώτης, Μάνος Λαγουβάρδος, Αρης Λάμπος, Μάριος Ξυδώνας, Κώστας Παντούλας, Κωστής Παπαθεοδώρου, Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Αρτεμις Παπατσαρούχα, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Ηλίας Ταμπακέας, Rianna Adams, Malk, Soloup Dani Strips, Tasmar και Maggie Tsiopelaki.

comicdom con 2019 607
Futuropolis

Στα highlights της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνονται ακόμη:

  • Τον εορτασμό για τα 90 χρόνια του δημοφιλή χαρακτήρα Popeye με επίκεντρο την προβολή των ιστορικών cartoons, αποκατεστημένων για πρώτη φορά σε high definition.
  • Την πρώτη πανελλήνια προβολή της ταινίας του διεθνώς καταξιωμένου εικονογράφου και σκηνοθέτη Dave McKean, «Luna» (βραβευμένη στα British Independent Film Awards), ένα κράμα ζωντανής δράσης και animation με πρωταγωνιστή τον Ben Daniels («House of Cards», «The Exorcist»)
  • Το Comicdom’s Ultimate Game Show, το απολαυστικό παιχνίδι γνώσεων που έκλεψε την παράσταση στην περσινή διοργάνωση, το οποίο επιστρέφει ακόμα πιο συναρπαστικό και με εντυπωσιακά δώρα.
  • Το αφιέρωμα στον θρυλικό Stan Lee, που περιλαμβάνει μία παρουσίαση της Marvel Method του (που άλλαξε για πάντα τα comics), ένα παιχνίδι γνώσεων που θα μοιράσει πλούσια δώρα και ένα sketch event με πρωταγωνιστή τον Spider-Man των Lee/Ditko!
  • Τον πάντα δημοφιλή, και πλέον ιστορικό, διαγωνισμό Comicdom Cosplay - που αποτελεί εθνικό προκριματικό για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα EuroCosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

comicdom con 2019 607 90 χρόνια Popeye

Οπως κάθε χρόνο, oι φίλοι των comics μπορούν να ενημερωθούν για νέες και παλιές εκδόσεις και να κάνουν τις αγορές τους από το Bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, το Artists Alley (με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών) και το Self-Publishers Alley με τη νέα «εσοδεία» αυτοεκδόσεων. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης από τους διεθνείς προσκεκλημένους και επιλεγμένους Ελληνες δημιουργούς και ανοιχτές συζητήσεις, προβολές ταινιών και animation, παιδικό πρόγραμμα, και φυσικά η απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ Comicdom Con Athens 2019 μπορείτε να μπείτε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook ή στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

info

  • Comicdom Con Athens 2019
  • Διοργάνωση: Comicdom Press, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος & Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
  • Πότε: Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου, 11:00 - 21:30
  • Που: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι και πλησίον δρόμοι
  • Γραμματεία-Εγγραφές-Πληροφορίες: Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Πόσο: Είσοδος ελεύθερη

Την αφίσα φέτος υπογράφει o τιμώμενος Ελληνας καλλιτέχνης Tasmar, ο οποίος επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2019.

comicdom con 2019 poster 607