Industry

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης στα σινεμά 12μηνης δραστηριότητας και από φθινόπωρο

στα 10

Σίγουρη μοιάζει πλέον η παράταση των μέτρων που ισχύουν σήμερα και μέχρι τέλος Αυγούστου, όσον αφορά την είσοδο στους κλειστούς κινηματογράφους.

Flix Team
Με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης στα σινεμά 12μηνης δραστηριότητας και από φθινόπωρο

Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς (covid free) στο 85% της χωρητικότητάς τους. Αυτό σημαίνει ότι στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας (που έχουν ανοίξει από την 1η Ιουλίου) εισέρχονται μόνο όσοι θα επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης.

Αυτό ισχύει σήμερα και μέχρι τα τέλη Αυγούστου για τους κινηματογράφους 12μηνης δρααστηριότητας.

Μέτρο που, σύμφωνα με κυβερνητικές ανακοινώσεις, θα παραταθεί μάλλον επ' αόριστον, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κίνησης και της αντιστρόφως ανάλογης αύξησης των κρουσμάτων από την μετάλλαξη Δέλτα. Κομβική ημερομηνία για την απόφαση είναι η 23η Αυγούστου, όπου με το άνοιγμα της Βουλής θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Δεν αποκλείεται ωστόσο, όπως συμβαίνει ήδη στη Γερμανία και στη Γαλλία (και είναι υπό συζήτηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες), να προστεθεί στα προαπαιτούμενα για την είσοδο στους κλειστούς κινηματογράφους και η επιλογή του αρνητικού μοριακού τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ιδια μέτρα επιβλήθηκαν σε Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες, με εκεί υποχρωτική την επίδειξη εμβολιασμού έστω και με την πρώτη δόση.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.