Φεστιβάλ / Βραβεία

Περιοδικό Σινεμά & Νύχτες Πρεμιέρας: Habemus directorem!

στα 10

Ο Λουκάς Κατσίκας είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Flix Team
Περιοδικό Σινεμά & Νύχτες Πρεμιέρας: Habemus directorem!

Μετά την αποχώρηση του Ορέστη Ανδρεαδάκη για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το διοικητικό συμβούλιο της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα τον διαδεχθεί στη Διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, του Athens Open Air Film Festival και του Περιοδικού Σινεμά ο κριτικός κινηματογράφου Λουκάς Κατσίκας.

Ο επί χρόνια σύμβουλος και συντονιστής προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, συντάκτης και αρχισυντάκτης του Σινεμά, είναι σίγουρα ο πιο κατάλληλος για να συνεχίσει το έργο των Νυχτών Πρεμιέρας αλλά και του ίδιου του περιοδικού.

Η ομάδα του Flix του εύχεται κάθε επιτυχία!

Ο Λουκάς Κατσίκας γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Κριτική Αγγλικής Λογοτεχνίας στην Αθήνα. Κριτικός κινηματογράφου από το 1996, έχει υπάρξει για χρόνια σταθερός συνεργάτης στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στο περιοδικό Κ της Καθημερινής.

Επί σειρά ετών έχει γράψει για λογαριασμό πολλών περιοδικών (ενδεικτικά στα Madame Figaro, ΚΛΙΚ, L' Officiel, Homme, ΝΙΤΡΟ, Highlights) και έχει διατελέσει συντάκτης και ανταποκριτής σε κινηματογραφικά φεστιβάλ του εξωτερικού στις εφημερίδες Ημερησία, City Press και Επένδυση.

Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός σε εκπομπές τόσο για τη μουσική όσο και για τον κινηματογράφο και σύμβουλος αναγνώσεων σε εκδοτικό οίκο. Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί σε εκδόσεις αφιερωμένες στο έργο σκηνοθετών όπως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Κλοντ Σαμπρόλ, ο Γιώργος Πανουσόπουλος, ο Κάρολ Ριντ και άλλοι. Το 1998 εργάστηκε ως επιμελητής και συνδιοργανωτής στο φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ «Εικόνες της Αμερικής του 20ού αιώνα», σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία.

Από το 1996 μέχρι σήμερα υπήρξε Σύμβουλος και Συντονιστής Προγράμματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και στο Athens Open Air Film Festival. Επί είκοσι χρόνια συντάκτης και μέχρι σήμερα αρχισυντάκτης στο περιοδικό Σινεμά.

Διαβάστε περισσότερα: