Buzz

To Cinéma du Réel ακυρώθηκε, αλλά προσφέρει δωρεάν μερικές από τις καλύτερες ταινίες του

στα 10

Για πέμπτη χρονιά και παρά την ακύρωσή του λόγω κοροναϊού, το Festival Scope επιλέγει ταινίες από το ανήσυχο φεστιβάλ Cinéma du Réel και τις προσφέρει δωρέαν για όλους μέχρι και τις 4 Απριλίου.

Flix Team
To Cinéma du Réel ακυρώθηκε, αλλά προσφέρει δωρεάν μερικές από τις καλύτερες ταινίες του

Διάσημο για την ανανεωτική του φύση, με ταινίες ντοκιμαντέρ, δοκιμιακές και ταινίες που πειραματίζονται πάνω στα είδη, το Cinéma du Réel επιμένει να αντανακλά την πολυπρισματική κινηματογραφική παραγωγή που δοκιμάζει τα όρια της. Η πανδημία εμπόδισε τη φετινή διεξαγωγή του στο Μουσείο Μπομπιντού, αλλά το Festival Scope εξασφάλισε τη δωρεάν προβολή 9 ταινιών από το φετινό εθνικό γαλλικό τμήμα του Φεστιβάλ, εντελώς δωρεάν μέχρι και τις 4 Απριλίου.

[Πατώντας πάνω στον τίτλο της κάθε ταινίας μεταφέρεστε στην αντίστοιχη σελίδα της στο Festival Scope.]

l' avenir

L'Avenir le Dira του Πιερ Κρετόν (2020, 26')

Ο Πιερ Κρετόν συνάντησε τον Πιερ 25 χρόνια πριν. Ζήτησε από τον ίδιο και τον γιο του, Αρνό, αν θα μπορούσε να τους παρακολουθεί και να κινηματογραφήσει το θερισμό του λιναριού.

Paradisio

Paradisio του Χεντρίκ Χεγκρέ (2019, 55')

Το Κορέζε είναι ένα τμήμα της περιοχής της Λιμουζάν. Το Σαμπσίξ είναι ένα μικρό χωριό κοντά στην Μπουζεά, μια μικρή πόλη 800 κατοίκων. Η λίμνη Βιάμ απέχει 5 χιλιόμετρα και από τα δύο. Μια διαγώνιος, μια ψηφιακή κάμερα, στο τέλος του 2016.

Age of

Age of Heroes του Σιμόν Ριπόλ-Ουριέρ (2020, 19')

Στα ανατολικά των Σκοπίων υπάρχει μια μικρή ήσυχη πλατεία όπου μπορείς συχνά ακούγεται μουσική από μια ορχήστρα. Οι ήχοι αυτοί σε οδηγούν σε ένα μεγάλο στούντιο όπου 100 άνθρωποι ηχογραφούν καθημερινά μουσική για ταινίες απ' όλον τον κόσμο.

This Means More

This Means More του Νικολά Γκουρό (2019, 22')

Μαρτυρίες οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λίβερπουλ ανακαλούν μνήμες από ένα τραγικό γεγονός, την καταστροφή του σταδίου Χίλσμποορο το 1989, που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε ποδόσφαιρο.

fgsff

The Monsters Factory του Μαλάκ Μαατούγκ (2020, 26')

Στην Πορτογαλία, η καθημερινή ζωή σε ένα χυτήριο μπρούντζου που ειδικεύεται στην παραγωγή υλικών για τα ναυπηγεία, συγκρίνεται με το ελεύθερο πνεύμα ενός εργαστηρίου κεραμικής τεράτων στην πλατεία του χωριού όπου συναντιούνται όλοι.

leue

Léthé του Κριστόφ Πελέτ (2019, 16')

Στο νησί της Αμοργού, μικρά μνημεία ανασύρονται στο σημείο ενός δυστυχήματος: μια φωτογραφία, λίγες λέξεις, λουλούδια, θρησκευτικά ή παγανιστικά αντικείμενα. Οι νεκροί μένουν εκεί, νεκροί σε διαρκή μετακίνηση, σε ένα δρόμο, για πάντα.

ja

J.A. της Γκαέλ Βουκάντ (2020, 60')

Ο Τζέικομπ, ένα ηλικιωμένος άντρας που ζει σε μια πολυτελή βίλα με το όνομα Rosebud δίπλα στη Γενεύη, έχει μόλις αλλάξει το όνομά του για τρίτη φορά και έχει γίνει Ελβετός πολίτης. Ο εγγονός του τον επισκέπτεται με σκοπό να του κάνει το πορτρέτο του. Καθώς αναζητά τον τρόπο να αφηγηθεί την ιστορία του, ο Τζέικομπ εγκαταλείπει το πρότζεκτ.

the missing one

The Missing One του Ραρές Ιενασοέ (2020, 87')

Μετά από πολλά χρόνια, αποφάσισα να συναντήσω τη μεγάλη μου αδερφή. Ζει μόνη της σε ένα φορτηγό και έχει εθιστεί στη μορφίνη. Αρχίζουμε να μιλάμε όπως δεν κάναμε ποτέ, βαθιά μέσα στο σκοτάδι της βραδιάς.

lagedor

Golden Age του Ζαν-Μπατίστ Αλαζάρ (2020, 68')

Ο Τιτού θα γίνει σύντομα σαράντα. Ζει σε ένα όρεινό καταυλισμό στα ορη Κουρμπιέρ. Με τη Σολεδάδ που ζει σε ένα κοντινό καραβάνι, φτιάχνουν το δικό τους κρασί, γράφουν τη δική τους μουσική, ζουν τον έρωτά τους καθώς οι εποχές περνούν...


Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Festival Scope για περισσότερες πληροφορίες. Τo Flix είναι χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος του Cinéma du Réel στο Festival Scope