Φεστιβάλ / Βραβεία

To CineDoc παρατηρεί με σεβασμό και τρυφερότητα τον κόσμο των παιδιών

στα 10

Το Φεβρουάριο και το Μάρτιο το CineDoc γίνεται παιδί.

Flix Team
To CineDoc παρατηρεί με σεβασμό και τρυφερότητα τον κόσμο των παιδιών

Τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο στο CineDoc, πρωταγωνιστές γίνονται τα παιδιά. Οι ιστορίες που αγάπησαν και οι ιστορίες που τους μαθαίνουν να επιβιώσουν στον κόσμο των ενηλίκων. Παράλληλα με το διαρκές φεστιβάλ CineDoc Kids που ολοκληρώνεται στις 24 Φεβρουαρίου, μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τις δύο προβολές του υπόλοιπου χειμώνα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές και τις δράσεις του CineDoc στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook

cinedoc 2019 607

Ο δάσκαλος είναι το παιδί / Let the child be the guide | Alexandre Mourot | 100’ | Γαλλία 2017

Μια ταινία για το εκπαιδευτικό σύστημα Μοντεσσόρι όπως το βιώνουν τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών στο παλαιότερο Μοντεσσοριανό σχολείο της Γαλλίας. Για ένα χρόνο, ο σκηνοθέτης και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού ο ίδιος, έζησε καθημερινά με τα παιδιά, ώστε να καταλάβει πώς βιώνουν την αυτονομία και την αυτοεκτίμηση – αξίες στις οποίες η παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι αφιέρωσε τη ζωή της.

Προβολές με την υποστήριξη του Γαλλικού ινστιτούτου Ελλάδος και σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία-Μοντεσσοριανό Εργαστήριο Αθήνα | Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 19.30, Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31 | Σάββατο 9, Κυριακή 10, Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 15.30 στον Κινηματογράφο Δαναό, Λ. Κηφισίας 109 | Την προβολής την Τετάρτη 6/2 θα ακολουθήσει Q & A με τις κυρίες Ειρήνη Φαφαλιού (ΑΜΙ Διευθύντρια Σπουδών, Μοντεσσοριανό Εργαστήριο) και Αλεξάνδρα Colmar (ΑΜΙ δίπλωμα 3-6 ετών) από την Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία-Μοντεσσοριανό Εργαστήριο και τις προβολές 9 & 10/2 θα ακολουθήσει Q & A με τον σκηνοθέτη της ταινίας.


cinedoc 2019 607

Το Θαύμα του Μικρού Πρίγκιπα/The Miracle of the little prince | Marjoleine Boonstra | 90’ | Ολλανδία, Νορβηγία 2018

Μετά τη Βίβλο, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί είναι το πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο του κόσμου, με εκδόσεις σε περισσότερες από 300 γλώσσες. Γιατί έγινε τόσο δημοφιλές σε τόσο διαφορετικές κουλτούρες; Και πώς το χρησιμοποιούν σήμερα οι μεταφραστές για να διασώσουν γλώσσες και διαλέκτους σε κίνδυνο ανά τον κόσμο; Από την έρημο της Σαχάρας στις αχανείς χιονισμένες εκτάσεις της Φιλανδίας κι από τα γραφικά στενά του Παρισιού στις φτωχικές γειτονιές του ταραγμένου Ελ Σαλβαδόρ, εμπνευσμένοι μεταφραστές μιλούν για τους δικούς τους μικρούς πρίγκιπες και το βιβλίο που κατάφερε να είναι τόσο βαθιά προσωπικό και οικουμενικό την ίδια στιγμή.

Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 19.30, Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31 | Κυριακή 24 Μαρτίου στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναό, Λ. Κηφισίας 109


CineDoc | Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ / 3 ευρώ φοιτητικό (ισχύει μόνο για τις προβολές του Γαλλικού Ινστιτούτου. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές και τις δράσεις του CineDoc στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook | Μπορείτε να δείτε τις ταινίες του CineDoc και στο κανάλι του στο Vimeo.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.