Buzz

Cine Ανεσις Θερινός: Η (feelgood) επιστροφή της ταράτσας που αγαπήσαμε

στα 10

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, το θερινό σινεμά Ανεσις επιστρέφει ανανεωμένο, με εισιτήριο γνωριμίας και τη Feelgood Entertainment στη λειτουργία και την επιμέλεια του προγράμματός του.

Flix Team
Cine Ανεσις Θερινός: Η (feelgood) επιστροφή της ταράτσας που αγαπήσαμε

Σε μια εποχή που το να ανοίγει (ξανά) ένας κινηματογράφος είναι μια ευτυχής στιγμή, το ότι αυτός ο κινηματογράφος είναι η επαναλειτουργία του Ανεσις στην οδό Κηφισίας φέρνει διπλή χαρά. Μετά από ένα χρόνο απουσίας, μια από τις πιο θρυλικές ταράτσες της Αθήνας γίνεται πάλι το σινεμά που αγαπήσαμε, υπό την επιμέλεια της Feelgood Entertainment.

Ο κινηματογράφος θα ξεκινήσει τις προβολές του την Πέμπτη 14 Ιουνίου με το «Απίθανοι 2» σε διανομή της Feelgood Entertainment και με το «10 Ημέρες Χωρίς τη Μαμά» σε διανομή της Neo Films, εγκαινιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλο το καλοκαίρι από ταινίες πρώτης προβολής, θεματικές βραδιές και εκπλήξεις που ξεκινούν από το ενιαιό εισιτήριο των 5.5 ευρώ για όλο τον Ιούνιο.

Ανεσις

ανεσις

Ανεσις

Ο κινηματογράφος Aνεσις συστήθηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το 1943, στον αριθμό 14 της Λεωφόρου Κηφισίας στους Αμπελόκηπους. Με ιστορία που μετράει σχεδόν 75 χρόνια, το Ανεσις, χαρακτηριστικό δείγμα του μοντέρνου αρχιτεκτονικού κινήματος, ξεκίνησε ως θερινό σινεμά, και στις αρχές του ’60 εγκαινίασε και την χειμερινή του αίθουσα, η οποία σήμερα λειτουργεί ως θέατρο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το Αθηνόραμα μιλούσε για τον «άνετο εξώστη» της Αθήνας, ενώ η ταράτσα του έχει κριθεί διατηρητέα από το 1997. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το Aνεσις στο εγχειρίδιο του Δημήτρη Φύσσα «Τα Σινεμά της Αθήνας 1896-2013: Ιστορίες του Αστικού Τοπίου».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Cine Ανεσις Θερινός στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Ανεσις