Buzz

Ο Κρίστοφερ Νόλαν εξυμνεί το σινεμά του Ζακ Σνάιντερ

στα 10

Οπως λέει ο ίδιος ο Νόλαν η επιρροή του Σνάιντερ στον κινηματογράφο είναι τόσο μεγάλη που μέρος της μπορεί να γίνει αισθητή σε οποιαδήποτε «υπερηρωική ταινία επιστημονικής φαντασίας που βγαίνει αυτές τις μέρες».

Ο Κρίστοφερ Νόλαν εξυμνεί το σινεμά του Ζακ Σνάιντερ

Μπορεί η νέα ταινία του Ζακ Σνάιντερ, η διαστημική όπερα «Rebel Moon: Part One – A Child of Fire», μπορεί να μην τα πήγε και τόσο καλά με τους κριτικούς, αλλά έχει καταφέρει να βρει το κοινό της.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Κρίστοφερ Νόλαν ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ταινία, δηλώνοντας μάλιστα την υποστήριξή του στο ίδιον και το σινεμά του. Μιλώντας στο The Atlantic ο Νόλαν είπε ότι η επιρροή του Σνάιντερ στον κινηματογράφο είναι τόσο μεγάλη που μέρος της μπορεί να γίνει αισθητή σε οποιαδήποτε «υπερηρωική ταινία επιστημονικής φαντασίας που βγαίνει αυτές τις μέρες».

«Δεν υπάρχει καμία υπερηρωική ταινία επιστημονικής φαντασίας που βγαίνει αυτές τις μέρες όπου δεν βλέπω κάποια επιρροή του Ζακ. Οταν παρακολουθείς μια ταινία του Ζακ Σνάιντερ, βλέπεις και νιώθεις την αγάπη του για τις δυνατότητες του κινηματογράφου. Η δυνατότητα του να είναι κάτι τόσο φανταστικό, να ενισχυθεί μέσα στην πραγματικότητά του, αλλά και να σε συγκινήσει και να σε ενθουσιάσει», είπε με ενθουσιασμό ο Νόλαν.

Διαβάστε ακόμα: Παραγωγός του «Οπενχάιμερ» ζήτησε από τη Μάργκο Ρόμπι να μεταφέρει την κυκλοφορία της «Barbie»

rebel moon

Η ταινία του Netflix «Rebel Moon: Part One – A Child of Fire» κατάφερε να αποσπάσει κυρίως αρνητικές κριτικές (και σε εμάς εδώ δεν μας ενθουσίασε όσο θα περιμέναμε), με το δεύτερο μέρος της με τίτλο «Rebel Moon: Part Two – The Scargiver» να αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο.

Το σενάριο, το οποίο το έχει γράψει ο ίδιος ο Σνάιντερ μαζί με τους Σέι Χέιτεν και Κερτ Τζόνσταντ, επικεντρώνεται στους κατοίκους μια αποικίας σε έναν πλανήτη στην άκρη του γαλαξία, οι οποίοι απειλούνται από τις στρατιές του τυραννικού ηγέτη, Μπαλισάριους. Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι αφήνουν τη μοίρα τους πάνω σε μια κοπέλα με ένα μυστηριώδες παρελθόν για να ψάξει να βρει πολεμιστές από τους γύρω πλανήτες και να τους βοηθήσει να πολεμήσουν.