Buzz

Η Κλόι Ζάο θα μεταφέρει το μυθιστόρημα «Hamnet» στη μεγάλη οθόνη

στα 10

Η ταινία βασίζεται σε στο βιβλίο του 2020 από την Ιρλανδή συγγραφέα Μάγκι Ο’Φάρελ και επικεντρώνεται στην σχέση του Γουίλιαμ Σαίξπηρ με την σύζυγό του Αν Χάθαγουεϊ.

Η Κλόι Ζάο θα μεταφέρει το μυθιστόρημα «Hamnet» στη μεγάλη οθόνη

Από τότε που η βραβευμένη με Οσκαρ σκηνοθέτης Κλόι Ζάο έκανε το πέρασμά της από το MCU, σκηνοθετώντας την ταινία «Eternals», είχαμε ακούσει διάφορα για τις ταινίες με τις οποίες σκέφτεται να ασχοληθεί, αλλά τίποτα από αυτό δεν έμοιαζε επιβεβαιωμένο. Αλλά φαίνεται η Ζάο βρήκε το επόμενό της πρότζεκτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ζάο θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το «Hamnet», βασισμένο στο βιβλίο του 2020 από την Ιρλανδή συγγραφέα Μάγκι Ο’Φάρελ. Πρόκειται για ένα έργο μυθοπλασίας το οποίο αφηγείται την ιστορία της συζύγου του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, Αν Χάθαγουεϊ (αναφέρεται στην ιστορία ως Αγκνες) και το ειδύλλιό της με τον άντρα που θα γινόταν ο πιο διάσημος θεατρικός συγγραφέας στον κόσμο. Το μυθιστόρημα εστιάζει ιδιαίτερα στον θάνατο του γιου του ζευγαριού, Χάμνετ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 11 ετών το 1596 και εδώ και καιρό εικάζεται ότι αποτέλεσε έμπνευση για το πιο διάσημο έργο του Σαίξπηρ, το με παρόμοιο όνομα «Αμλετ».

Διαβάστε ακόμα: Η Κλόι Ζάο ετοιμάζεται να κάνει το πέρασμά της και από την τηλεόραση

hamnet

Το σενάριο της ταινίας θα το γράψει η Ζάο μαζί με την Ο’Φάρελ ενώ τα στούντιο της Amblin Hera Pictures, Neal Street Productions και Book of Shadows θα αναλάβουν την παραγωγή μαζί με τους Σαμ Μέντες και Πίπα Χάρις.

To «Hamnet» κέρδισε το Γυναικείο Βραβείο Λογοτεχνίας 2020 και το Βραβείο Φαντασίας από τον Σωματείο Αμερικάνων Κριτικών Βιβλίου του 2020 και χαρακτηρίστηκε από τους New York Times ως ένα από τα 10 καλύτερα βιβλία της χρονιάς.