Buzz

Ο Σεσίλ είναι ο δικός μας «Βασιλιάς των Λιονταριών»!

στα 10

Ο Ααρον Μπλες, animator της Disney, σχεδιάσε τον Σεσίλ, το λιοντάρι της Ζιμπάμπουε που έπεσε θύμα της ανθρώπινης αγριότητας σε ένα αντίο βγαλμένο από τον «Βασιλιά των Λιονταριών».

Ο Σεσίλ είναι ο δικός μας «Βασιλιάς των Λιονταριών»!

Animator ανάμεσα σε πολλά για τον «Βασιλιά των Λιονταριών», το «Pocahontas», το «Alladin» και το «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», ο Ααρον Μπλες σχεδίασε ένα σκίτσο προς τιμήν του Σεσίλ, του λιονταριού που σκοτώθηκε στη Ζιμπάμπουε από τον Αμερικάνο οδοντίατρο και ξύπνησε δικαιολογημένα την οργή και τη θλίψη σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Οπως είναι εύκολο να δείτε, είμαι μεγάλος εραστής των ζώων και με τρελαίνει όταν βλέπω αυτά τα πανέμορφα πλάσματα να καταστρέφονται χωρίς λόγο. Στην πραγματικότητα αποφάσισα να αναμειχθώ προσωπικά και ελπίζω οι προσπάθειες μας να βοηθήσουν στην ενημέρωση του κόσμου να αποτρέψουν τέτοια παρόμοια τρομακτικά φαινόμενα να ξανασυμβούν στο μέλλον. Δεν είναι κάτι σημαντικό, αλλά ελπίζω να κάνει τον κόσμο να σκεφτεί», δηλώνει σε σημείωμα του ο Μπλες δημοσιοποιώντας ένα σκίτσο με τον Σεσίλ βγαλμένο από τον «Βασιλιά των Λιονταριών».

Cecil 607

To σκίτσο συνοδεύει μια από τις πιο συγκινητικές ατάκες του «Βασιλιά των Λιονταριών» όταν ο Μουφάσα λέει στον Σίμπα να κοιτάξει στ' αστέρια: «Οι μεγάλοι βασιλιάδες του παρελθόντος μας κοιτούν από τα αστέρια».

Μαζί με το σκίτσο ο Μπλες δημοσιοποίησε και ένα βίντεο με τη διαδικασία κατασκευής του σκίτσου - μια μαγική στιγμή του computer animation.


Διαβάστε ακόμη: