Buzz

H «Carrie» ετοιμάζεται να εξαπολύσει τις δυνάμεις της στην τηλεόραση

στα 10

Το κανάλι FX ετοιμάζει μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο αγαπημένο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, αλλά με μια σημαντική διαφορά.

H «Carrie» ετοιμάζεται να εξαπολύσει τις δυνάμεις της στην τηλεόραση

Από ότι φαίνεται ποτέ δεν είναι αργά για άλλη μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική μεταφορά κάποιου βιβλίου ή μιας ακόμα ιστορία του Στίβεν Κινγκ. Και ειδικά όταν πρόκειται για κάτι το τόσο αγαπημένο μυθιστόρημα όσο η είναι «Carrie», το πρώτο βιβλίο του Κινγκ που δημοσιεύτηκε. Αν και το συγκεκριμένο μυθιστόρημα έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στο σινεμά και στην τηλεόραση, η ιστορία της Κάρι Γουάιτ ετοιμάζεται να γίνει τηλεοπτική σειρά. Αλλά αυτήν φορά ίσως υπάρχει μια μικρή διαφορά.

Σύμφωνα με το Collider το κανάλι FX σκέφτεται να γυρίσει το best seller βιβλίο του Κινγκ ως μια μίνι σειρά η οποία ίσως έχει στον πρωταγωνιστικό ρόλο μια τρανς ή μια μαύρη γυναίκα ηθοποιό κι όχι μια λευκή όπως είναι η ηρωίδα στο βιβλίο, η οποία έχει τηλεπαθητικές ικανότητες και μετά από χρόνια κακοποίησης τόσο από την θρησκόληπτη μητέρα της όσο και από τους συμμαθητές της, η Κάρι εξαπολύει την δύναμή της κατά την διάρκεια του σχολικού χορού σκοτώνοντας αρκετούς από αυτούς.

Διαβάστε ακόμα: «The Outsider»: Ποτέ δε λέμε όχι σε λίγο ακόμη Στίβεν Κινγκ

carrie 607

Η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά του ήταν εκείνη φυσικά του Μπράιαν Ντε Πάλμα το 1976 με την Σίσι Σπέισεκ στον ομώνυμο ρόλο με ένα σίκουελ να ακολουθεί το 1999 με τίτλο «The Rage: Carrie 2» το οποίο απλά πάτωσε. Το 2013 κυκλοφόρησε και ένα ριμέικ της ταινίας με την Κλόι Γκρέις Μόρετζ να πρωταγωνιστεί σε ένα ίσως από τα πιο αχρείαστα ριμέικς που έγιναν πότε, από την σκηνοθέτη του «Boys Don’t Cry» Κίμπερλι Πιρς. Το 2002 μάλιστα βγήκε και μια τηλεοπτική ταινία, σε σενάριο του Μπράιαν Φούλερ («Hannibal», «American Gods») η οποία θα ήταν ο πρόλογος μιας σειράς με πρωταγωνίστρια την Κάρι. Φυσικά ούτε αυτό προχώρησε μπροστά.

Και μπορεί να μην ακούγεται κάπως σαν κακή ιδέα να μεταφερθεί ξανά μια από τις αγαπημένες ιστορίες του Κινγκ στη μικρή οθόνη, αλλά ίσως το ότι δεν θα δούμε την Κάρι ως μια λευκή γυναίκα να είναι το μόνο ενδιαφέρον πράγμα σε όλη αυτή την προσπάθεια. Αναμένουμε περισσότερα σύντομα.