Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2024: Ο Μπάρι Κιόγκαν αγαπάει πολύ τον Γιώργο Λάνθιμο

στα 10

Ο πρωταγωνιστής του «Bird» της Αντρεα Αρνολντ μίλησε μόλις στο Flix. Kι όταν άκουσε ότι είμαστε από την Ελλάδα, μίλησε για τον «Yorgos», τον αγαπημένο του σκηνοθέτη.

Κάννες 2024: Ο Μπάρι Κιόγκαν αγαπάει πολύ τον Γιώργο Λάνθιμο

Συναντήσαμε τον Μπάρι Κιόγκαν πριν από λίγο, καθώς το «Bird» η νέα ταινία του σε σκηνοθεσία της Αντρεα Αρνολντ είναι φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

Τι είπαμε για την ταινία θα το διαβάσετε εν καιρώ - κοντά στην έξοδό της στα σινεμά.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix: Το «Bird» της Αντρεα Αρνολντ, θέλοντας και μη, κάνει την καρδιά σου να φτερουγίζει

bird Mπάρι Κιόγκαν και Φραντς Ρογκόφσκι στο photocall του «Bird»

Ομως δεν μπορούμε παρά να σας μεταφέρουμε την αντίδρασή του όταν άκουσε ότι είμαστε από την Ελλάδα.

«Ω, βιάζομαι να τελειώσω τις συνεντεύξεις γιατί σε πολύ λίγο είναι η πρεμιέρα του Γιώργου» (σ.σ. οι «Ιστορίες Καλοσύνης» πράγματι έχουν την επίσημη πρεμιέρα τους σε λίγη ώρα).

Τον αγαπώ πολύ τον Γιώργο. Ηταν πολύ προστατευτικός μαζί μου, ήμουν και πιο μικρός στο "Θάνατος του Ιερού Ελαφιού". Ηταν σχεδόν πατρική φιγούρα με όλους τους ηθοποιούς. Ο λόγος που τον αγαπώ όμως είναι γιατί είναι πραγματικός καλλιτέχνης. Είναι διαφορετικός, έχει τη δική του γλώσσα, μάς ενέπνευσε όλους. Και χαίρομαι τόσο πολύ για την πορεία του...»

Barry

«Ο λόγος που τον αγαπώ όμως είναι γιατί είναι πραγματικός καλλιτέχνης. Είχατε αυτή τη φράση "Weird Greek Cinema"; Ποτέ δεν συμφώνησα. Δεν βρίσκω τίποτα weird στο σινεμά του. Είναι διαφορετικός, έχει τη δική του γλώσσα, μάς ενέπνευσε όλους. Και χαίρομαι τόσο πολύ για την πορεία του.»

«Ελπίζω να τον ξανασυναντήσω στο μέλλον. Καλλιτεχνικά εννοώ. Γιατί θα τον συναντήσω απόψε στην πρεμιέρα...» (γελάει)

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ως τότε, μαθαίνετε όλα τα νέα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.