Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018: Τα Βραβεία του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών

στα 10

Με μεγάλο νικητή το «En Liberte!» του Πιερ Σαλβαντορί και το «Climax» του Γκασπάρ Νοέ, ολοκληρώθηκε η 50η έκδοση του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών.

Flix Team
Κάννες 2018: Τα Βραβεία του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών

Ολοκληρώθηκε το επετειακό, 50ό Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών που γεννήθηκε σαν απόρροια του Μάη του '68 και ξεκίνησε το 1969, από το Σωματείο Γάλλων Σκηνοθετών, προκειμένου να ενισχύσει την έννοια του auteur και τις πιο καλλιτεχνικές επιλογές που θα δεν θα χωρούσαν ποτέ στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Με ένα δυνατό πρόγραμμα φέτος, τα βραβεία του τμήματος έμειναν τα περισσότερα στη Γαλλία.

Climax 607

Το Art Cinema Award κέρδισε το «Climax» του Γκασπάρ Νοέ, σε μια απόφαση που δεν ήταν καθόλου προφανής, καθώς ο Γκασπάρ Νοέ κανονικά θα βρισκόταν στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, αλλά η νική του ήρθε να συμπληρώσει την αναπάντεχα θερμή υποδοχή της ταινίας του από την κριτική.

En Liberte

Το Βραβείο της SACD για την καλύτερη γαλλική ταινία κέρδισε το «En liberté!» του Πιερ Σαλβαντορί, με την Αντέλ Ενέλ στο ρόλο μιας ντετέκτιβ στην Γαλλική Ριβιέρα που θα μάθει ότι ο σύζυγός της ήταν στην πραγματικότητα ένας διεφθαρμένος αστυνομικός.

troppa grazia 607

Το Βραβείο Label Europa Cinema κέρδισε το «Troppa Grazia» του Τζιάνι Ζανάσι συμπαραγωγής της ελληνικής StraDa και περιλαμβάνει και γυρίσματα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κεφαλονιά. **

Το Βραβείο Illy για καλύτερη ταινία μικρού μήκους κέρδισε το «Skip Day» των Ιβέτ Λούκας & Πατρίκ Μπρέσναν.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τελετή λήξης του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών:


Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.