Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018: Ο Ματ Ντίλον λέει στο Flix ότι ο Λαρς φον Τρίερ είναι «ένας πολύ γλυκός άνθρωπος»

στα 10

Είκοσι λεπτά με τον Ματ Ντίλον μπορούν να σου αλλάξουν τη γνώμη για τον Λαρς φον Τρίερ; Οχι, αλλά σίγουρα μπορούν να σου δώσουν την ανάγνωση του συνεργάτη που μπήκε στο μυαλό και στο όραμα του καλλιτέχνη και βγήκε αλώβητος και σίγουρος.

Κάννες 2018: Ο Ματ Ντίλον λέει στο Flix ότι ο Λαρς φον Τρίερ είναι «ένας πολύ γλυκός άνθρωπος»

Ο Ματ Ντίλον, ο πρωταγωνιστής του «The House that Jack Built», της νέας ταινίας-πρόκλησης του Λαρς φον Τρίερ, μάς καλωσόρισε με χαμόγελο. Μιλούσε ακατάπαυστα και με ενθουσιασμό. Σοβαρότητα, αλλά και την ένταση που έχει κάποιος που υπερασπίζεται με πάθος την ταινία του. Ακόμα κι αν τον έφερε στα όριά του.

Διαβάστε την κριτική του Flix για το «The House that Jack Built» του Λαρς φον Τρίερ

Matt Dillon 607 1

«Ενας τέτοιος ρόλος ήταν πολύ δύσκολος για μένα. Δεν μου ήταν καθόλου απλή ή εύκολο να παίξω έναν τέτοιο άνθρωπο. Μερικοί συνάδελφοί μου ίσως να το έχουν πιο εύκολο. Για μένα δεν ήταν καθόλου. Ομως είμαι μεγάλος φαν του Τρίερ. Τον εκτιμώ πολύ, τον θεωρώ ιδιοφυΐα. Πήγα στα γραφεία του στη Ζεντρόπα και συζητήσαμε. Μου είπε "εμπιστεύσου με". Σκέφτηκα: δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν με ένα τόσο επικίνδυνο σενάριο. Αλλά με έπεισε. Και χαίρομαι πολύ για αυτό. Βούτηξα με το κεφάλι σε πολύ σκοτεινά νερά, αλλά ένιωθα πάντα ασφαλής στα χέρια του...»

«Ολοι οι ηθοποιοί του Τρίερ έχουν καταλήξει με μεγάλες ερμηνείες στις ταινίες του. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι ο ίδιος που βάζει πλάτες. Οχι στο γύρισμα. Στο γύρισμα δεν σου λέει τίποτα. Απλά σου επιτρέπει να δοκιμάζεις. Σου επιτρέπει να αποτυγχάνεις. Σε έχει ήδη στηρίξει με το χαρακτήρα που έχει γράψει. Οι ήρωές του είναι από το χαρτί πάρα πολύ δυνατοί. Και δεν τους εγκαταλείπει ποτέ....»

Matt Dillon 607 2

«Ξέρω, ξέρω τι σκέφτεστε. Βλέποντας κανείς τις ταινίες του πιστεύει ότι έχει να κάνει μ' ένα καθίκι. Με έναν ιδιαίτερα σκληρό, κομπλεξικό μισάνθρωπο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντίθετο στην πραγματικότητα. Ο Τρίερ, ναι, είναι γεμάτος αντιφάσεις. Ενας πολύ τολμηρός δημιουργός (κάνει τις ταινίες που δε θα άγγιζε κανείς) και ένας πολύ φοβικός άνθρωπος. Κάποιος που δεν προστατεύει τον εαυτό του, αλλά τον τιμωρεί αυτοκαταστροφικά (στο γύρισμα έπινε συνέχεια) αλλά προστατεύει τον ηθοποιό του. Ο,τι μου υποσχέθηκε το έκανε. Δεν με απογοήτευσε ποτέ. Ενας άνθρωπος που ψάχνει τους δαίμονές του στις ταινίες του με όλη αυτή την σκληρότητα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Ξέρω, ξέρω. Δεν με πιστεύετε. Αλλά εγώ αυτό τον Τρίερ γνώρισα...»

Matt Dillon 607 3

Θα διαβάσετε ολόκληρη της συνέντευηξη του Ματ Ντίλον, όταν το «The House Tha Jack Built» κάνει την επίσημη πρεμιέρα του και στην Ελλάδα από τη Seven Film.

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.