Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Δείτε όλες τις μικρού μήκους ταινίες της Εβδομάδας Κριτικής... από το σπίτι σας!

στα 10

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία του με τα Φεστιβάλ του κόσμου, το Festival Scope φιλοξενεί για συλλεκτικές online προβολές όλες τις μικρού μήκους ταινίες της Εβδομάδας Κριτικής, ανάμεσα στις οποίες και το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Κάννες 2016: Δείτε όλες τις μικρού μήκους ταινίες της Εβδομάδας Κριτικής... από το σπίτι σας!

Η φετινή «Εβδομαδα Κριτικής», το παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών που είναι αφιερωμένο στις πρώτες και δεύτερες ταινίες νέων δημιουργών απ' όλον τον κόσμο στρέφει το βλέμμα της φέτος, στον εορτασμό των 55 χρόνων της, στις ταινίες μικρού μήκους. Εκτός από την παραδοσιακή εκλεκτική δεκάδα που διεκδικούν τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award (ανάμεσά τους και το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη) συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά της μικρού μήκους ταινίες από δημιουργούς έκπληξη (Λετίσια Καστά, Σαντρίν Κιμπερλέν) και ειδικές προβολές μικρού μήκους.

Για πρώτη φορά φέτος, η Εβδομάδα Κριτικής συνεργάζεται με το Festival Scope και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τις ταινίες μικρού μήκους του προγράμματός της, αμέσως μετά την τελετή λήξης, εντελώς δωρεάν αλλά για συλλεκτικές online προβολές 200 «θέσεων» ανά ταινία. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από τις 20 έως και τις 27 Μαΐου στο Festival Scope και τυχεροί θα είναι οι πρώτοι που θα φτιάξουν λογαριασμό στο Festival Scope εκείνη την εβδομάδα.

Μπείτε εδώ στο Festival Scope για να δείτε αναλυτικά τις ταινίες και τις προβολές, αλλά και τον τρόπο με τον οποίιο θα κάνετε την εγγραφή σας για να παρακολουθήσετε τις ταινίες μικρού μήκους της Εβδομάδας Κριτικής.

Semaine de la Critique 2016 Poster

Το Flix συνεχίζει και αυτό τη συνεργασία του με το Festival Scope και ως «επίσημος συνεργάτης» προσφέρει σε δύο τυχερούς ελεύθερη πρόσβαση για τις προβολές των ταινιών μικρού μήκους της Εβδομάδας Κριτικής. Στείλτε μας στο win@flix.gr το ονοματεπώνυμό σας με την ένδειξη «Εβδομάδα Κριτικής». Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 19 Μαΐου, ενώ οι προβολές ξεκινούν στις 20 και θα διαρκούν για μια εβδομάδα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά για τις ταινίες μικρού μήκους της Εβδομάδας Κριτικής που θα προβληθούν online από το Festival Scοpe:

limbo 607

Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (Ελλάδα / Γαλλία, 30')

Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί. 12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας ξεβρασμένο στην ακτή. Δείτε εδώ το «Limbo».

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Arnie

Arnie της Ρίνα Μπ. Τσου (Ταιβάν / Φιλιππίνες, 24')

Στο λιμάνι του Καοχσιούνγκ, ο Φιλιππινέζος ναυτικός Αρνι αγοράζει ένα δαχτυλίδι με τη βοήθεια των φίλων του για να κάνει πρόταση γάμου στο κορίτσι του όταν επιστρέψει στο σπίτι. Εκεί, όμως, θα ανακαλύψει πως αυτή είναι έγκυος - και πως αυτός δεν είναι ο πατέρας του παιδιού. Πατήστε εδώ για να δείτε το «Arnie».

En Moi 607

En Moi της Λετίσια Καστά (Γαλλία, 26')

Ενας σκηνοθέτης φτάνει στην Οπερα του Παρισιού για να γυρίσει τη νέα του ταινία. Χωρίς έμπνευση, αναζητά τρόπους να ξεγελάσει τη μοναξιά και το φόβο της αποτυχία. Με κάθε βήμα που κάνει, η φαντασία του του αποκαλύπτει τον πραγματικό του εαυτό και μυστηριώδεις χαρακτήρες τον οδηγούν στην επιθυμία να δημιουργήσει και να αγαπήσει. Σκηνοθετεί η Λετίσια Καστά, πρωταγωνιστεί ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ιβάν Ατάλ. Δείτε εδώ το En Moi.

Ascension 607

Ascension του Πέδρο Περάλτα (Πορτογαλία, 18')

Την αυγή, μια ομάδα χωρικών προσπαθεί να σώσει έναν νεαρό άντρα που έχει πέσει σε ένα πηγάδι. Οι γυναίκες σκεπάζουν τα πρόσωπά τους, ενώ οι άντρες περιμένουν υπομονετικά. Στο κέντρο όλων μια μητέρα περιμένει το σώμα του γιου της. Δείτε εδώ το «Ascension».

Smile 607

Smile της Σαντρίν Κιμπερλέν (Γαλλία, 13')

Κατά τη διάρκειά της βράβευσής της, η Φρανσουάζ λάμπει μέσα στο υπέροχο φόρεμα της και στο θρίαμβο που την περιβάλλει. Πίσω στο σπίτι, το φερμουάρ κολλάει και το φόρεμα της που της κάνει τέλεια σιλουέτα είναι αδύνατον να βγει Η ηθοποιός Σαντρίν Κιμπερλέν σκηνοθετεί την Κιάρα Μαστρογιάννι. Δείτε εδώ το «Smile».

Delusion Is Redemption to Those in Distress 607

Delusion Is Redemption to Those in Distress του Φελίπε Φερνάντες (Βραζιλία, 21')

Το κτίριο στο οποίο μένει κινδυνεύει να κατεδαφιστεί από μόνο του. Πρέπει οπωσδήποτε να μετακομίσει. Δείτε εδώ το «Delusion Is Redemption to Those in Distress».

L' Enfance d' un Chef 607

Birth of a Leader του Αντουάν ντε Μπαρί (Γαλλία, 15')

Ο Βενσάν, ένας 20χρονος επιτυχημένος ηθοποιός δέχεται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία της χρονιάς ως ο νεαρός Σαρλ ντε Γκολ. Την ίδια στιγμή οι γονείς του μετακομίζουν στο Ορλεάν, αφήνοντάς τον μόνο του στο σπίτι. Αυτά θα είναι τα πρώτα βήματα προς την ανεξαρτησία του. Δείτε εδώ το «Birth of a Leader».

Campo de Viperes 607

Campo de Viperes της Κριστέλε Αλβες Μέιρα (Πορτογαλία / Γαλλία, 11')

Σε ένα μικρό χωριό της Πορτογαλίας, συμβαίνει μια τραγωδία. Μια ηλικιωμένη γυναίκα βρίσκεται νεκρή στον κήπο της, περιτριγυρισμένη από φίδια και με την 40χρονη κόρη της εξαφανισμένη. Τα κουτσομπολιά για τη μυστηριώδη μοίρα αυτού του σπιτιού αρχίζουν να πυκνώνουν... Δείτε εδώ το «Campo de Viperes».

Oh What a Wonderful Feeling 607

Oh What a Wonderful Feeling του Φρανσουά Γιαρός (Καναδάς, 15')

Αστέρια, κρύψτε τις φωτιές σας. Φως να μη δεί τον σκοτεινό μου πόθο. Ούτε κάποιο φορτηγό. Δείτε εδώ το «Oh What a Wonderful Feeling».

In the Year of Monkey 607

In the Year of Monkey του Ρέγκας Μπανουτέζα (Ινδονησία, 13')

H Ντιά οδηγεί τον Τζάρβο σε μια αποθήκη κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για φαγητό. Του λέει ότι χρειάζεται άμεσα χρήματα. Και προσφέρει στον Τζάρβο να δει τα γεννητικά της όργανα για 10.000 ρούπια. Δείτε εδώ το «In the Year of Monkey».

The Virgin Soldier 607

The Virgin Soldier του Ερβάν Λε Ντουκ (Γαλλία, 39')

Δύο στρατιώτες, ο Ντανιέλ και ο Ζερόμ, πολεμούν σε μια απροδιόριστή εμπόλεμη ζώνη. Ο Ζερόμ είναι τραυματισμένος σοβαρά και φοβάται πως θα πεθάνει. Και έτσι εξομολογείται στον Ντανιέλ την τελευταία του επιθυμία: να μην πεθάνει παρθένος... Δείτε εδώ το «The Virgin Soldier».

Superbia 607

Superbia της Λούκα Τοθ (Ουγγαρία, 16')

Οι κάτοικοι της Σουπέρμπια, όπου οι άνδρες και οι γυναίκες ζουν σε χωριστές κοινωνίες, αντιμετωπίζουν τις αλλαγές του πρώτου ομόφυλου ζευγαριού στην ιστορία της χώρας. Δείτε εδώ το «Superbia».

Water Steps 607

Water Steps του Σέσαρ Αουγκούστο Ασεβέδο (Κολομβία, 12')

Δύο ψαράδες ζουν σε μια ξεχασμένη περιοχή κοντά στο ποτάμι Κάουκα ανακαλύπτουν ένα πτώμα στα δίχτυα τους. Δεν το αναφέρουν στην αστυνομία και αποφασίζουν να το θάψουν, μεταφέροντάς το μέσα στη ζούγκλα. Ο σκηνοθέτης του βραβευμένου «Η Γη και η Σκιά» που γνωρίσαμε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε μια μικρού μήκους ταινία εφάμιλλης ευαισθησίας. Δείτε εδώ το «Water Steps».

From the Diary of a Wedding Photographer 607

From the Diary of a Wedding Photographer του Ναντάβ Λαπίντ (Ισραήλ, 40')

Ενας φωτογράφος γάμων παντρεύεται μια νύφη, σκοτώνει μια άλλη και επιστρέφει σπίτι. Δείτε εδώ το «From the Diary of a Wedding Photographer».

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς