Buzz

Μπράντλεϊ Κούπερ – Μάθιου Ρις: Ποιος… μαγειρεύει καλύτερα;

στα 10

Μετά τον Ντέιβιντ Φίντσερ και τον Ντέρεκ Σιανφράνς, ο Τζον Γουελς αναλαμβάνει γαστριμαργικές πρωτοβουλίες, με ενδιαφέρον καστ.

Μπράντλεϊ Κούπερ – Μάθιου Ρις: Ποιος… μαγειρεύει καλύτερα;

Σ’ ένα σενάριο του Στίβεν Νάιτ (της φήμης του «Eastern Promises») ξετυλίγεται η ιστορία ενός σεφ που γυρίζει την πλάτη στα αστέρια Μισελέν του για να βυθιστεί στον κόσμο του αλκοόλ και των ναρκωτικών. Πριν από λίγα χρόνια, ο Ντέιβιντ Φίντσερ είχε διερευνήσει την πιθανότητα να σκηνοθετήσει την ταινία, με τον Κιάνου Ριβς πρωταγωνιστή. «Πρόκειται για μια ερωτική κωμωδία χωρίς σεξ, αν αυτό σημαίνει κάτι,» έλεγε τότε ο Φίντσερ, «Το κεντρικό θέμα της είναι η διαδικασία της δημιουργίας. Είναι μια αρωματική μορφή τέχνης, η μαγειρική κι αυτή η ιδέα με εμπνέει.» Ωστόσο το project, τότε, δεν οδηγήθηκε πουθενά.

Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ντέρεκ Σιανφράνς, φρέσκος από το «The Place Beyond the Pines», ανακοίνωσε ότι θ’ αναλάβει το πρότζεκτ, με τον τίτλο «Chef» και τον Μπράντλεϊ Κούπερ πρωταγωνιστή. Ο Σιανφράνς ωστόσο επίσης αποχώρησε από… την κουζίνα, ο τίτλος ακυρώθηκε γιατί [τον πρόλαβε ο Τζον Φαβρό με το δικό του «Chef» και το μόνο που απέμεινε ήταν ο Μπράντλεϊ Κούπερ πρόθυμος να μαγειρέψει και το σενάριο του Νάιτ ν’ αναζητά σκηνοθέτη.

Η ταινία μόλις ξανάναψε το μάτι, με την υπογραφή του Τζον Γουελς του «August: Osage County» στη σκηνοθεσία: τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα στη Νέα Ορλεάνη και τώρα μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο. Δίπλα στον Μπράντλεϊ Κούπερ ανακοινώθηκε ότι θα πρωταγωνστεί ο Μάθιου Ρις του «Americans» και γύρω τους ένα… πολυάστερο καστ: Ούμα Θέρμαν, Σιένα Μίλερ, Ντάνιελ Μπρουλ, Εμα Τόμσον, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ομάρ Σι, Τζέιμι Ντόρναν.

Το «Untitled John Wells Project» όπως, προς το παρόν, θα το λέμε, παρακολουθεί την ιστορία ενός αναγνωρισμένου σεφ, ο οποίος παραδίνεται στις καταχρήσεις και χάνει το Παρισινό εστιατόριό του, διακεκριμένο με δύο αστέρια Μισελέν, αλλά αποφασίζει να ξανακερδίσει τη φήμη του και με το παραπάνω, με τους ίδιους συνεργάτες, σε νέο εστιατόριο, στο Λονδίνο, διεκδικώντας τη μυθική τιμή των τριών αστεριών. Απέναντί του, για την ίδια διάκριση, βρίσκεται ο σεφ που ενσαρκώνει ο Μάθιου Ρις.