Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο Gucci στην Τζέσικα Τσαστέιν

στα 10

Δεν ήταν αποδέκτρια του βραβείου Gucci τελικά η Αθηνά Τσαγγάρη, καθώς νικήτρια αποδείχτηκε η Τζέσικα Τσαστέιν. Oh well...

Flix Team
Βραβείο Gucci στην Τζέσικα Τσαστέιν
Η Μαντόνα, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Gucci Φρίντα Τζιανίνι, και η νικήτρια του βραβείου Τζέσικα Τσαστέιν

Σας είχαμε μιλήσει για το ότι η Μαντόνα, εκτός από την πρεμιέρα και την προώθηση της δικής της ταινίας «W.E.» στο 68ο Κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας, είχε αναλάβει και την παρουσίαση του Βραβείου Gucci για τις Γυναίκες στον Κινηματογράφο.

Το βραβείο, μια πρωτοβουλία του Οίκου Gucci και της καλλιτεχνικής του διευθύντριας, Φρίντα Τζιανίνι, δίνεται σε μια γυναίκα καλλιτέχνη του κινηματογράφου, για την ξεχωριστή της προσφορά στο χώρο. Υποψήφιες φέτος ήταν η διευθύντρια φωτογραφίας Καρολίν Σαμπετιέ, η παραγωγός Νανσούν Σι, η σεναριογράφος Φεντερίκα Ποντρεμόλι, η δική μας Αθηνά Τσαγγάρη, σκηνοθέτης του «Attenberg» και παραγωγός του «Κυνόδοντα» και των «Αλπεων» του Γιώργου Λάνθιμου, και η Τζέσικα Τσαστέιν, η πρωταγωνίστρια του Τέρενς Μάλικ στο «Δέντρο της Ζωής».

Η τελετή έγινε, με πολυτέλεια και λάμψη στο ξενοδοχείο «Cipriani», και η Μαντόνα κράτησε το λόγο της και παραβρέθηκε για να ανακοινώσει τη νικήτρια.

H Mαντόνα επαίνεσε την πρωτοβουλία της Gucci λέγοντας ότι αυτό το βραβείο «δε θα τιμήσει πρωτοβουλίες του παρελθόντος, αλλά θα στηρίξει προσπάθειες για το κινηματογραφικό μέλλον» και είπε ότι νιώθει περήφανη που συμμετέχει στην αναγνώριση «σπουδαίων γυναικών που προσφέρουν στην τέχνη του κινηματογράφου, και που με την σπουδαία δουλειά τους πειραματίζονται και σπάνε τα όρια κάθε κινηματογραφικού τομέα...»

Ντυμένη με κατάμαυρο Gucci φόρεμα, η 52χρονη σταρ ήταν σε πολύ καλή διάθεση, παρά τις κακές κριτικές που είχε πάρει η ταινία της και την κούραση των συνεντεύξεων στις οποίες έτρεχε όλη μέρα. Αστειευόμενη, απαίτησε από τους καλεσμένους να δημιουργήσουν θόρυβο χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια τους στο τραπέζι πριν ανοίξει το φάκελο με την νικήτρια - η οποία δεν ήταν άλλη από την πρωταγωνίστρια του Τέρενς Μάλικ, Τζέσικα Τσαστέιν.

Για να παρουσιάσει την Τσαστέιν, η Μαντόνα επέλεξε να διαβάσει ένα κομμάτι της κριτικής των New York Times που χαρακτήριζαν την ερμηνεία της στο «Δέντρο της Ζωής» ως «εξαιρετική και κλασάτη.»

Η Τζέσικα Τσαστέιν, ευγενέστατη και φανερά συγκινημένη, ανταπέδωσε το κοπλιμέντο στην ντίβα λέγοντας ότι «δε θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο παράδειγμα δυναμικής, δημιουργικής και έξυπνης καλλιτέχνιδας από την Μαντόνα» οπότε ήταν «τιμή της να παραλάβει από τα χέρια της το βραβείο.»

Ανάμεσα στους καλεσμένους οι Ρόμπιν Ράιτ και Τζέιμς Φράνκο (που ήταν και μέλη της επιτροπής που αποφάσισαν για το βραβείο), Σάλμα Χάγιεκ και Ιβαν Ρέιτσελ Γουντ.

Μία μέρα αργότερα, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και οι σταρ ξαναβρέθηκαν όλοι μαζί για να φιλοφρονήσουν και πάλι ο ένας τον άλλον. Αυτή τη φορά η Τζέσικα Τσαστέιν συμμετείχε στην τιμητική εκδήλωση για τον Αλ Πατσίνο, ενώ η Μαντόνα στήριξε με την παρουσία της το δείπνο της πρεμιέρας του Τζέιμς Φράνκο, «Sal» (δείτε την «παπαρατσική» φωτογραφία ).

Αυτή είναι η άλλη πλευρά των φεστιβάλ κι αυτοί όσοι την απολαμβάνουν. Δείτε την παράνοια της άφιξης μιας σταρ στο βίντεο που ακολουθεί (άφιξη Μαντόνα στην τελετή βραβείου Gucci)

Για περισσότερες φωτογραφίες και κάλυψη των κοσμικών της Βενετίας διαβάστε εδώ