Buzz

Tο «Boxer» του Γιώργου Παντελεάκη στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

στα 10

Μετά από την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και μια μικρή στάση στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το «Boxer» του Γιώργου Παντελεάκη θα προβάλλεται στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 20 έως και τις 22 Μαρτίου.

Tο «Boxer» του Γιώργου Παντελεάκη στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

"Ποτέ δεν ξέρεις τι βρίσκεται μέσα στην ψυχή ενός πυγμάχου. Είναι σα το φεγγάρι, μπορείς να δείς μόνο την φωτεινή πλευρά. Ποτέ δεν μπορείς να δείς την σκοτεινή πλευρά. Η πυγμαχία είναι σαν την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού".» / Αγγελος Χαρίσης

Τρια χρόνια έρευνας και κινηματογράφησης χρειάστηκαν για να ολοκληρώσει ο Γιώργος Παντελεάκης το «Boxer», το πρώτο ντοκιμαντέρ για το άθλημα της πυγμαχίας στην Ελλάδα και ταυτόχρονα μια καταγραφή μιας άγνωστης στο ευρύ κοινό ιστορίας μιας ομάδας ανθρώπων που προτίμησαν να μείνουν πιστοί στο όραμά τους, συνεχίζοντας μια παράδοση που, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τους κρατικούς επαίνους, παρέμεινε στο περιθώριο ως ένα προνόμιο των λίγων.

Αφορμή, κέντρο και πυρήνας του «Boxer» είναι ο Γιώργος Ιωαννίδης, ο μόνος πυγμάχος στην Ελλάδα που από τη στιγμή που ξεκίνησε την καριέρα του στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος 7 φορές, μετράει 57 νίκες και μόλις 4 ήττες σε όλη την πορεία του, νικητής σε τέσσερα κύπελλα Ακρόπολις, συμμετείχε σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού και στους Ολυμπιακούς της Σεούλ, πριν γίνει προπονητής στον πυγμαχικό σύλλογο «Αριστοτέλειο».

Στο «The Boxer», πρωταθλητές όπως ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Στεφανόπουλος, ο Κουβανός Φελίξ Σαβόν, ο Αγγελος Χαρίσης, ο ζωντανός θρύλος πρωταθλητής/προπονητής Γιώργος Καπανταϊδάκης, ο Mighty Mike Arnaoutis (ο μόνος Ελληνας επαγγελματίας πυγμάχος μετά τον Χριστοφορίδη) ξετυλίγουν το νήμα σε αυτό το μυσταγωγικό άθλημα σε μια Ελλάδα που δεν έχει επαγγελματική πυγμαχία.

Διαβάστε ακόμη: «Boxer»: Ενα ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής πυγμαχίας

2

Μετά από την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, το Σεπτέμβριο του 2013, το «Boxer» θα ταξιδέψει μέχρι το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στις 20, 21 και 22 Μαρτίου θα προβληθεί στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Οι προβολές του «The Boxer» είναι στις 20 και 21 Μαρτίου στις 21.00 και στις 23.00 και στις 22 Μαρτίου στις 19.00 / Προπώληση: Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), τηλ, 210 3418579 (Δευ-Παρ 11:00 - 14:00) / Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC (Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 - 20:00, Καθημερινές, 09:00 - 21:00)

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Boxer» και διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Γιώργο Παντελεάκη.


Διαβάστε ακόμη: