Buzz

Bop no more. Ο Γούντι Αλεν αλλάζει τίτλο στη νέα του ταινία

στα 10

Θεωρώντας ότι κανείς δεν καταλάβαινε τι ακριβώς σημαίνει το «Bop Decameron», ο Γούντι αποφάσισε να αλλάξει τον τίτλο της ταινίας του που γύρισε στην Ρώμη σε «Nero Fiddled». Οτι κι αν σημαίνει κι αυτό...

Bop no more. Ο Γούντι Αλεν αλλάζει τίτλο στη νέα του ταινία
Ο Γούντι εξηγεί στην Πενέλοπι Κρούζ, πως έπαιζε την άρπα του ο Νέρωνας

«Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο λίγοι άνθρωποι ήξεραν τι είναι το "Δεκαήμερον'"» είπε σε μια δήλωσή του ο σκηνοθέτης χτες, ανακοινώνοντας την αλλαγή του τίτλου. «Και το κακό είναι πως όσοι γνώριζαν τι είναι, πίστευαν ότι το φιλμ είναι βασισμένο στις ιστορίες του Βοκάκιου, κάτι που δεν αληθεύει. Ετσι αποφάσισα να αλλάξω τον τίτλο σε "Nero Fiddled", κάτι που κάνω πρώτη φορά απ όταν άλλαξα το "Anhedonia" σε "Ανι Χολ"».

Εκείνη η αλλαγή βεβαίως δεν του πήγε άσχημα, όποτε εμπιστευόμαστε την κρίση του, ακόμη κι αν μόνο να φανταστούμε μπορούμε πως η ιστορία του Νέρωνα και ο μύθος ότι έπαιζε άρπα όσο η Ρώμη καιγόταν σχετίζεται με τις τέσσερις (ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες) που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της νέας του ταινίας.

Αντιλαμβανόμαστε την ειρωνεία, αλλά περιμένουμε να δούμε αν ο νέος τίτλος είναι κάτι παραπάνω από μια τυπική γουντιαλενική εξυπνάδα.