Buzz

Πρώτες εικόνες… μεξικανικής μαγείας, από το «The Book of Life»

στα 10

Με παραγωγό τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και σκηνοθέτη τον Χόρχε Γκουτιέρες, το «The Book of Life» έρχεται για να μας παρασύρει στον κόσμο των νεκρών!

Πρώτες εικόνες… μεξικανικής μαγείας, από το «The Book of Life»

Ο νεαρός Μανόλο ζει στο Μεξικό. Η σκέψη κι η ζωή του διχάζεται ανάμεσα σ’ αυτό που θέλει να κάνει – να παίζει την κιθάρα του και να κερδίσει την καρδιά του κοριτσιού των ονείρων του – κι αυτό που η οικογένειά του περιμένει από εκείνον. Η αναζήτησή του θα τον οδηγήσει σε μια περιπλάνηση που θα διατρέξει τρεις κόσμους, προτού ο Μανόλο μπορέσει να βρει… τον εαυτό του. Αυτή είναι η νέα ταινία animation που ετοιμάζει η Fox Animation κι εκτυλίσσεται στην πόλη του Μεξικό (και σε άλλα, πιο σκοτεινά μέρη), την Ημέρα των Νεκρών. Οπως μοιάζει ήδη από την υπόθεσή της, η ταινία πρόκειται να χρωματιστεί με όλους τους τόνους της μεξικανικής πανδαισίας και των θρησκευτικών και ειδωλολατρικών συμβόλων της μεγάλης γιορτής του θανάτου.

Την ταινία σκηνοθετεί (συνυπογράφοντας και το σενάριο) ο Χόρχε Γκουτιέρες ενώ χρέη παραγωγού τελεί ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Στην αμερικανική, πρωτότυπη βερσιόν της ταινίας, οι φωνές των πρωταγωνιστών θ’ ανήκουν στους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ζόι Σαλντάνα, Ντάνι Τρέχο, Κριστίνα Απλγκεϊτ, Ντιέγκο Λούνα και Ice Cube. Ο Γκουτιέρες μοιάζει ενθουσιασμένος με τα πρώτα artworks της ταινίας – και πώς όχι; δείτε τα παρακάτω – κι εξηγεί ότι το φιλμ, που πρόκειται να είναι έτοιμο για τις αίθουσες στις 17 Οκτωβρίου, αντλεί τις εικόνες του από τη λαϊκή τέχνη του Μεξικό, παλιές μεξικανικές ταινίες κι ιστορίες που θυμάται ο ίδιος από τα παιδικά του χρόνια. «Ολοι οι αγαπημένοι μου δίσκοι, όλα τ’ αγαπημένα μου βιβλία και οι ταινίες, αφηγούνται προσωπικές ιστορίες, που συμβαίνουν σ’ έναν πολύ συγκεκριμένο πολιτισμό, αλλά που ταυτόχρονα είναι οικουμενικές. Ετσι ήθελα να μιλήσω για κάτι που συνέβη στη δική μου οικογένεια, αλλά να το απευθύνω σ’ όλον τον κόσμο.»

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίγοντας το κρυφό τετράδιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

book01

book02

book03