Buzz

«Blonde»: ο Μπραντ Πιτ θα κάνει την παραγωγή στη βιογραφία της Μέριλιν Μονρό...

στα 10

... (περιμένετε έχει κι άλλο!) που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Αντριου Ντόμινικ! Μετά την «Δολοφονία του Τζέσι Τζέιμς», αλλά και την πρόσφατη συνεργασία τους στο «Killing Them Softly» οι δύο άντρες θα ξαναδουλέψουν μαζί σε κάτι λίγο πιο ... ξανθό: την κινηματογραφική βιογραφία της Μέριλιν Μονρό. Ποια θα γλιστρήσει στις καμπύλες της Μέριλιν είναι ακόμα αβέβαιο....

«Blonde»: ο Μπραντ Πιτ θα κάνει την παραγωγή στη βιογραφία της Μέριλιν Μονρό...
Μπραντ Πιτ και πίσω από το φακό ο Αντριου Ντόμινικ - από το πρόσφατο φεστιβάλ Καννών και το κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του «Killing Them Softly»

Το ομολόγησαν στις Κάννες: τους αρέσει να δουλεύουν μαζί. Εχουν μάλιστα βρει και το επόμενο πρότζεκτ τους - την κινηματογραφική μεταφορά του best seller ιστορικού μυθιστορήματος «Blonde» της Τζόις Κάρολ Οουτς, που ακολουθεί την ταραγμένη ζωή και το έργο της Μέριλιν Μονρό. Ο Αντριου Ντόμινικ σκηνοθετεί λοιπόν και ο Μπραντ Πιτ στηρίζει με την Plan B εταιρία παραγωγής του - όπως έκανε και για το «Killing Them Softly». Παραμένει να δούμε αν θα αναλάβει και κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Πιτ δε θα είχε αντίρρηση: «Νομίζω, πολύ απλά, ότι αν έφευγα αύριο από το επάγγελμα, ο ρόλος που θα ήμουν πιο περήφανος θα ήταν του Τζέσι Τζέιμς» παραδέχεται ο 47χρονος σταρ.

Πάντως, Ντόμινικ και Πιτ ομολόγησαν ότι τίποτα δεν έχει κλειδώσει, αλλά η διαδικασία προπαραγωγής προχωράει και, αν όλα πάνε καλά (εξασφαλιστεί καστ και προϋπολογισμός) θα ήθελαν να ξεκινήσουν γυρίσματα τον Ιανουάριο του 2013. Το πρώτο που χρειάζονται βέβαια είναι... πρωταγωνίστρια.

Αρχικά είχαν υπόψη τους την Ναόμι Γουότς, η οποία όμως τους ανακοίνωσε ότι δε θέλει τελικά να πραγματοποιήσει αυτό το πρότζεκτ- για λόγους που ο Ντόμινικ άφησε ασαφείς. (Απορούμε πώς ο Πιτ δεν έχει ενοχλήσει τη γυναίκα της ζωής του - δεν ξέρουμε αν η Αντζελίνα θα ήθελε να διακινδυνεύσει ένα τέτοιο τόλμημα, ή αν η ηλικία της πια της το επιτρέπει, αλλά τα χείλια της Μέριλιν θα γέμιζαν την οθόνη... )

Εμείς πάντως απορούμε για το timing: η κινηματογραφική μεταφορά μίας ακόμα ταινίας για την Μέριλιν, τι τύχη μπορεί να έχει; Το «7 Μέρες με την Μέριλιν» έκανε επιτυχία, έφτασε την Μισέλ Γουίλιαμς στην οσκαρική πεντάδα - ποια ταινία θα μπορούσε να ακολουθήσει σ' αυτά τα χνάρια; Ειδικά όταν από σειρές στην μικρή οθόνη («Smash»), μέχρι το πόστερ του φεστιβάλ Καννών αποδεικνύουν έναν Μέριλιν-πυρετό - ο οποίος, όπου να ναι, θα σβήσει.

Ο Ντόμινικ όμως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει εύκολα. Από ό,τι ομολόγησε έχει γράψει το σενάριο εδώ και χρόνια - προτού ακόμα αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου. Για αυτόν είναι όνειρο ζωής αυτή η ταινία και θέλει πάσει θυσία να την κάνει. Διευκρίνισε μάλιστα ότι δε θα έχει καμία σχέση με το «7 Μέρες με την Μέριλιν» - θα είναι «πιο επικό, πιο μεγάλο, όχι κάτι τόσο ήσυχο όπως η ανεξάρτητη περσινή ταινία».

«Θα είναι δοσμένο ως ένα εφιαλτικό παραμύθι. Μαγικό και σκοτεινό και τρομαχτικό και φαντασμαγορικό. Σαν την ιστορία ενός ορφανού που το εγκαταλείπουν στο δάσος» είπε ο Ντόμινικ.

Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι έκανε το «Killing Them Softly», μία ταινία χαμηλού προϋπολογισμού που θα φέρει σίγουρα τα χρήματά της πίσω - μόνο και μόνο από το όνομα του πρωταγωνιστή της- ακριβώς για να μπορέσει να κάνει μετά το «Blonde»!

Συμπέρασμα: αν κόβεστε να δείτε το όραμα του Ντόμινικ για τη γυναίκα-σύμβολο του 20ου αιώνα, περάστε μία βόλτα από τους κινηματογράφους της γειτονιάς σας και κόψτε εισιτήριο για το «Killing Them Softly». Θα πάει σε καλό σκοπό...