Buzz

To «BioShock» γίνεται ταινία σε σκηνοθεσία του Φράνσις Λόρενς

στα 10

Would you kindly?

To «BioShock» γίνεται ταινία σε σκηνοθεσία του Φράνσις Λόρενς

To Netflix ετοιμάζεται να μεταφέρει αρκετά video games ως ταινίες, όπως το «Dragon’s Lair» και το «The Division», ή σειρές, όπως το «Assassin’s Creed» και το «Horizon Zero Dawn». Στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί και μια ακόμα πετυχημένη σειρά video game, το «BioShock», σε live action ταινία έχοντας ήδη προσλάβει τον σκηνοθέτη και τον σεναριογράφο που θα αναλάβουν τη μεταφορά του.

Σύμφωνα με το Deadline ο Φράνσις Λόρενς, ο σκηνοθέτης του «Αγώνων Πείνας», έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και ο Μάικλ Γκριν («Logan και «Blade Runner 2049») θα γράψει το σενάριο. Μάλιστα το άρθρο αναφέρει πως ο Λόρενς θα ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας αμέσως μόλις τελειώσει με το «Αγώνες Πείνας: Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών».

Διαβάστε ακόμα: Πάρτε μια πρώτη γεύση από το μικρό teaser του «The Last of Us»

bioshock

Το «BioShock» διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό 1960 όπου ο Τζακ, ένας επιζών από αεροπορικό δυστύχημα, ανακαλύπτει την υποβρύχια πόλη Rapture, μια φουτουριστική πόλη που χτίστηκε από τον επιχειρηματία Αντριου Ράιαν για να είναι μια απομονωμένη ουτοπία. Η ανακάλυψη του ADAM, ενός γενετικού υλικού που δίνει υπεράνθρωπες δυνάμεις, ξεκίνησε την ταραχώδη παρακμή της πόλης και οδήγησε σε μερικά φρικτά πλάσματα που κατοικούν στο Rapture.

Οταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι το 2007 θεωρήθηκε αμέσως ένα από τα καλύτερα video games όλων των εποχών, τόσο για το gameplay του αλλά κυρίως για το εξαιρετικό του σενάριο με υπέροχους και καλογραμμένους χαρακτήρες, γεμάτο ανατροπές και φοβερές αποκαλύψεις, κερδίζοντας μάλιστα αρκετά βραβεία ενώ ακόμα και τώρα είναι ένα από τα παιχνίδια με την υψηλότερη βαθμολογία στο Metacritic.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε προσπάθεια για το «BioShock» να μεταφερθεί ως ταινία μιας και παλιότερα ο Γκορ Βερμπίνσκι είχε εκδηλώσει κι αυτός το ενδιαφέρον του αλλά το πρότζεκτ γρήγορα μπήκε στο ράφι. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το καστ ή κάποια περίοδος κυκλοφορίας της ταινίας αλλά σίγουρα αναμένουμε σύντομα περισσότερα.