Buzz

Βίντεο από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά!

στα 10

«Κάποια στιγμή ξεκίνησε ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Και είναι οικονομικός...» δηλώνει στην κάμερα ο Κώστας Γαβράς σ' ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Κεφάλαιο» (Capital). Και είπε κι άλλα, πολλά. Δείτε το βίντεο!

Βίντεο από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά!

H νέα ταινία του Κώστα Γαβρά δείχνει έναν άντρα που συλλέγει πτώματα. Οχι δεν είναι ο τυπικός serial killer. Είναι φιλόδοξος ανερχόμενος τραπεζίτης, σήμερα - όταν ολόκληρες χώρες βουλιάζουν από τα χρέη, σ' έναν ξεκάθαρο «οικονομικό πόλεμο» όπως τον αποκαλεί ο σκηνοθέτης.

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Στεφάν Οσμόν που εκδόθηκε το 2004, το «Capital» (με προϋπολογισμό 7.97 εκατομμύρια ευρώ και γυρίσματα σε Παρίσι και Λονδίνο) αφηγείται την ιστορία ενός φιλόδοξου και σεξομανή νεαρού τραπεζίτη ο οποίος θα πατήσει - κυριολεκτικά - επί πτωμάτων προκειμένου να ανελιχθεί.

Μετά από περιπέτειες με τον πρωταγωνιστή του (αρχικά είχε επιλεχθεί ο Ματιέ Κάσοβιτς, ο οποίος όμως αποχώρησε), τα γυρίσματα ξεκίνησαν με βασικό ηθοποιό τον Γκαντ Ελμαλέχ (τον Γαλλομαροκινό κωμικό των «Coco», «Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου», «Μεσάνυχτα στο Παρίσι») και συμπρωταγωνιστές τους Γκάμπριελ Μπερν, Νατάσα Ρενιέ και Ιπολίτ Ζιραρντό.

Στην επίσημη σελίδα της Canal+ (συμπαραγωγού της ταινίας) βρήκαμε ένα βίντεο από τα γυρίσματα, σας το υποτιτλίσαμε και σας δίνουμε μία ιδέα του τι σκαρώνει ο πολιτικοποιημένος σκηνοθέτης για να καυτηριάσει με το φακό του την οικονομική κρίση που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο.

«Το σινεμά δεν είναι δικαστήριο. Εγώ καταθέτω την ιστορία ενός άνδρα. Οι θεατές, ανάλογα με το τι συναισθήματα τους εμπνεύσει η ταινία, θα τον κρίνουν στο τέλος. Θα καταλάβουν την ευρύτερη εικόνα που σχολιάζω...»

Δείτε το βίντεο και την πρώτη φωτογραφία των γυρισμάτων στο gallery.

Διαβάστε περισσότερα για το Capital εδώ