Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Beyond Borders έρχεται στην Αθήνα και φέρνει δώρα

στα 10

Οι βραβευμένες ταινίες του 8ου Beyond Borders - Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου έρχονται για ένα τριήμερο στην Αθήνα! Ενημερωθείτε για τις προβολές στην Ταινιοθήκη και κερδίστε δώρα!

Το Beyond Borders έρχεται στην Αθήνα και φέρνει δώρα

Το Beyond Borders - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του, 25/8-1/9/2024 στο Καστελλόριζο, στο μεταξύ όμως το μακρινό Καστελλόριζο έρχεται στην Αθήνα!

Από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2024 τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ του 8ου Beyond Borders θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

beyond borders

Ταινίες που θα προβληθούν περιλαμβάνουν τα «Scenes With my Father» (Βραβείο Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και Βραβείο FIPRESCI) της Ολλανδο-Κροάτισσας σκηνοθέτριας Biserka Šuran, το «Audrey Napanangka» (Βραβείο Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ) της αυστραλιανής Penelope McDonald, το «Ξύπνησα 18» (Ειδικό Βραβείο Οδυσσέας) της Βέρας Ιόνας Παπαδοπούλου, τα «Φύλλα Καπνού» (Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ) των Στάθη Γαλαζούλα και Ελίζας Καβαλαράκη, το The Hidden Children of Colonization» (Βραβείο #ThisisEU) του Dominique Regueme, το «Bitter September» (Χάλκινος Φοίνικας μicro) της Σοφίας Φαραντάτου για τη διαχείριση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, το επίκαιρο «A Tale of four Minorities» (Βραβείο Καλύτερου Πολιτικού Ντοκιμαντέρ και Ειδικό Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας) του ισραηλινού David Deri, το «Will You Look at me?» (Χρυσός φοίνικας μicro) του κινέζου Shuli Huang, το «Scars» (Αργυρός Φοίνικας μicro) της Alex Anna.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις, Q&As και masterclasses: ένα από τον Καναδό σκηνοθέτη και παραγωγό Τζόρνταν Πίτερσον κι ένα από τον Μισέλ Νολ - προέδρο της γαλλικής Ecrans des Mondes, εμπνευστή του Grecdoc και διευθυντή Διεθνούς Ανάπτυξης του Beyond borders.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και αναλυτικά προβολές στην Ταινιοθήκη: στο επίσημο site του Beyond Borders

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα βρείτε στο more.com

Κερδίστε δώρα! Πάρτε μέρος στην κλήρωση του Flix και κερδίστε από μία συλλεκτική tote bag του Φεστιβάλ, που μέσα θα περιλαμβάνει και επιπλέον εμπόρευμα-έκπληξη: Κατάλογο, Σημειωματάριο, Νεσεσέρ, Κούπα, Στιλό. Κάντε like, share ή γράψτε ένα σχόλιο κάτω από το ποστ του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση!

beyond borders

σημειωματάριο

στιλό

κούπα

κατάλογος