Οι καλύτερες αφίσες (κινηματογραφικών φεστιβάλ) της χρονιάς

BUZZ 30 DEC 2011  /  Γιώργος Κρασσακόπουλος

Δεν είναι μόνο τα πόστερ των ταινιών, όμορφα, συλλεκτικά, άξια να τα κρεμάσεις στον τοίχο. Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ έχουν συχνά υπέροχες αφίσες και τώρα οι δημιουργοί τους, έχουν τα δικά τους βραβεία.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο blog FilmFestivalPosters.com, το οποίο συλλέγει με επιμονή αφίσες από όλα σχεδόν τα κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη. Στο τέλος κάθε χρονιάς οργανώνει τα Film Festival Poster Awards, τα οποία μπορεί να μην έχουν στ' αλήθεια κάποια ιδιαίτερη αξία, οργάνωση ή απονομή, αλλά όπως κάθε βραβείο, ειδικά αυτά που σε κάνουν να προσέξεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες ίσως και να προσπερνούσες, έχουν την δική τους γοητεία.

Το φετινό χρυσό βραβείο καλύτερου πόστερ απονεμήθηκε σε αυτό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Αντζελες.

la

Ειδική μνεία κέρδισε η teaser αφίσα του Fantasporto, του φεστιβάλ του Πόρτο στην Πορτογαλία με έμφαση στο σινεμά του φανταστικού.

fantasporto

Το αργυρό βραβείο μοιράστηκε στις αφίσες του φεστιβάλ του Βανκούβερ, του Πόζναν της Πολωνίας, της Γκουανταλαχάρα, του Κάρλοβι Βάρι και του φεστιβάλ Γαλλικού σινεμά που λαμβάνει χώρα σε μια σειρά από πόλεις της Αυστραλίας.

french1

french 2

french3

Δείτε τες όλες, όπως κι αυτές που κέρδισαν χάλκινα βραβεία στο gallery και διαβάστε εδώ για τα τρέιλερ των κινηματογραφικών φεστιβάλ

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.