Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2020: Κανείς δεν φοράει καλύτερα... Radiohead από την Ελεν Μίρεν

στα 10

Με εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση, δηλώσεις που απέδειξαν το πόσο Dame είναι και μια τιμητική Αρκτο που δεν πήγε σίγουρα χαμένη, η Ελεν Μίρεν ήταν ένα από τα πιο λαμπερά, ενδιαφέροντα πρόσωπα του φετινού 70ού Φεστιβάλ.

Flix Team
Berlinale 2020: Κανείς δεν φοράει καλύτερα... Radiohead από την Ελεν Μίρεν

Θα αρκούσε το σακάκι με τη στάμπα Karma Police στην πλάτη και τη σημαία της Αγγλίας - σημάδι και σημαινόμενο όχι μόνο των Radiohead και του αγαπημένου της τραγουδιού αλλά και μιας Αγγλίας που βρίσκεται στο δικό της (πολύ) μπερδεμένο σταυροδρόμι.

Η Ελεν Μίρεν όμως ήρθε στο Βερολίνο για πολλά περισσότερο. Κυρίως για να τιμηθεί με Χρυσή Αρκτο για την καριέρα της, να υποστηρίξει σθενάρά πως η Μέγκαν Μαρκλ ήταν μια «καλή προσθήκη» στην βασιλική οικογένεια και να τιμήσει με τον ευχαριστήριο λόγο της όλους όσους δουλεύουν σκληρά στο σινεμά.

Το 70ό Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου διεξάγεται από τις 20 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου 2020. Το Flix βρίσκεται ήδη εκεί. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

μιρεν

μίρεν

μίρεν

μίρεν

μίρεν

μίρεν

μίρεν

«Οι άνθρωποι του σινεμά είναι μια πολύ ξεχωριστή φυλή ανθρώπων. Εργάτες; Ναι. Αλλά επίσης πιστοί στη μαγεία και τη δύναμη της αφήγησης. Και γι' αυτήν την πίστη - και για λίγα χρήματα - δίνουν τα πάντα. Χαιρετώ όλους τους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, βοηθούς σκηνοθέτες, διευθυντές φωτογραφίας, παραγωγούς, χειριστές κάμερας, ηχολήπτες, σκριπτ, μακιγιέρ, κασκαντέρ, υπεύθυνοι κατασκευών - ω, Θεέ μου, σας ευχαριστώ, υπεύθυνοι κατασκευών. Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλους σας!»

Δείτε εδώ μερικά στιγμιότυπα από την τιμητική βράβευση της Ελεν Μίρεν στην 70ή Berlinale:


Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Ελεν Μίρεν βεβαίωσε τη βαρύτητα που έχει μια βράβευση όταν έχεις γνωρίσει από κοντά το γιουχάισμα.

Σαν ηθοποιός του θεάτρου ξέρω ακριβώς πώς ακούγεται το κοινό που του αρέσει μια ταινία και πως αυτό που δεν έχει διασκεδάσει καθόλου. Και έχω βρεθεί στη θέση να ακούσω τον αμίμητο ήχου του "μπουυυυ". Γι' αυτό και βρίσκω την τιμή του Φεστιβάλ να έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία... αφού έρχεται από ανθρώπους που έχουν παιδεία και καταλαβαίνουν βαθιά τις ταινίες.»

μιρεεν

μνίρεν

Ακούστε και δείτε εδώ περισσότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου της Ελεν Μίρεν στην 70ή Berlinale:


Το 70ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου διεξάγεται από τις 20 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου 2020. Το Flix βρίσκεται ήδη εκεί. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Helen Mirren