Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2013: Το Flix συνάντησε τον Πολ Ραντ και επιβεβαιώνει πως είναι το καλύτερο παιδί!

στα 10

Πρωταγωνιστής στο «Prince Avalanche» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, ο Πολ Ραντ μιλήσε στο Flix για την ταμπέλα του «καλού παιδιού», την πιο περίεργη δουλειά που έκανε ποτέ στη ζωή του και για όλα όσα θα τον κάνουν να συνεχίζει να κάνει κωμωδία!

Berlinale 2013: Το Flix συνάντησε τον Πολ Ραντ και επιβεβαιώνει πως είναι το καλύτερο παιδί!

Ο Πολ Ραντ πάιζει πάντα το καλό παιδί - είτε αυτό είναι το αγόρι και ο τέλειος σύζυγος της Φίμπι στα «Φιλαράκια», είτε ο Πιτ στο «Με την Πρώτη» -, κάτι σαν αυτός που περιμένεις πάντοτε να εμφανιστεί σε μια ταινία της παρέας του Τζαντ Απατοου για να νιώσεις «ασφάλεια» πως ό,τι χοντροκομμένο κι αν συμβεί σε κάποιον από τους ήρωες της ιστορίας, ο Πολ Ραντ θα είναι κάπου κοντά για να κατεβάσει τους τόνους και να τους φέρει εκεί όπου βρίσκεται - τις περισσότερες φορές - η αληθινή κωμωδία!

Τον συναντήσαμε πριν από λίγο στο Βερολίνο με αφορμή τη συμμετοχή του «Prince Avalanche» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν στο Διαγωνιστικό τμήμα της 63ης Berlinale, με αλλαγμένο στιλ λόγω της προετοιμασίας των γυρισμάτων του «Anchorman 2» σε λίγες ημέρες, αλλά και με φανερή έκπληξη στο πρόσωπο του όταν κατάλαβε πως το όνομά του παίζει ανάμεσα στους ηθοποιούς που μπορεί να φύγουν την Κυριακή από το Βερολίνο με ένα βραβείο!

«Νομίζω ότι πρώτη φορά συμμετέχω σε ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα. Το Χόλιγουντ είναι και αυτό ενός είδους διαγωνισμός, αλλά εξαρτάται ποιοι ακριβώς είναι οι στόχοι σου. Σίγουρα δεν μπαίνω στη διαδικασία να διεκδικήσω τον τίτλο του πιο αστείου ανθρώπου στη βιομηχανία, γιατί αυτό είναι κάτι που δεν είμαι σίγουρα.»

Επιστρέφοντας πολλές φορές στο παρελθόν - συνειδητοποιώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πως το «Prince Avalanche» είναι τελικά μια ταινία εποχής αφού διαδραματίζεται στα τέλη των 80s -, o Πολ Ραντ θυμήθηκε πως όταν ήθελε να σπουδάσει ηθοποιός έκανε τη χειρότερη δουλειά της ζωής του (γλασάριζε χοιρινά!), άκουγε μόνο τραγούδια με σινθεσάιζερ (πριν ανακαλύψει τους Smiths και τους R.E.M.) και πως στο 90% των πραγμάτων που έχει κάνει μέχρι σήμερα μπήκε επείδή απλά γούσταρε πολύ!

2 O Πολ Ραντ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες μετά τη δημοσιογραφική προβολή του «Prince Avalanche»

Οσο για την ταμπέλα του «καλού παιδιού» - «ναι, είμαι παντρεμένος με την ίδια γυναίκα 16 χρόνια, παίζω πάντα τον καλό» - η αντίδραση του είναι ακόμη «καλύτερη». Σηκώνεται όρθιος λέγοντας με άγριο τόνο «Δεν έχετε γνωρίσει την άλλη μου πλευρά» αλλά ξανακάθεται για να ομολογήσει πως τελικά «ναι, το ξέρω, είμαι πολύ βαρετός!».

Το εντελώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που είναι ο Πολ Ραντ, όχι μόνο στο «Prince Avalanche» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, αλλά και σε όλη του την καριέρα: μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, χαμηλόφωνες φωνές μιας βιομηχανίας που δεν θα μπορούσε ποτε να τον κάνει σταρ πρώτου μεγέθους, κρατώντας του όμως για πάντα μια μόνιμη θέση στην καρδιά της.

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Πολ Ραντ θα τη διαβάσετε όταν το «Prince Avalanche» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο 2013.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Prince Avalanche».

Διαβάστε περισσότερα για το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου που ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Φεβρουαρίου. Το Flix βρίσκεται εκεί με την υποστήριξη του Goethe Institut Athen προκειμένου να σας μεταφέρει όλα τα νέα από τη φετινή διοργάνωση στο ειδικό τμήμα του που ανανεώνεται συνεχώς.