Buzz

Οι δημιουργοί του «Game of Thrones» ετοιμάζουν μεγάλου μήκους ταινία – χωρίς δράκους

στα 10

Εχουν τις πιο δυνατές υπογραφές στην τηλεόραση. Τώρα θα δοκιμάσουν τη μεγάλη οθόνη, με κάτι τελείως διαφορετικό!

Οι δημιουργοί του «Game of Thrones» ετοιμάζουν μεγάλου μήκους ταινία – χωρίς δράκους

Το «Game of Thrones» κάθε άλλο παρά πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του: με το HBO να έχει εγκρίνει δύο ακόμα σεζόν για τη σειρά, με το πρώτο επεισόδιο του 4ου κύκλου να δημιουργεί νέα ρεκόρ τηλεθέασης, θα έλεγε κανείς ότι έχει καθίσει για τα καλά στο θρόνο της ιστορίας. Ετσι οι δημιουργοί του, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντι Μπι Γουάις, είναι έτοιμοι για κάτι πιο ποπ, μια κινηματογραφική ταινία που θα υπογράψουν μαζί, ως σεναριογράφοι, παραγωγοί και σκηνοθέτες. Το σινεμά δεν είναι πρωτόγνωρο για τον Μπένιοφ ήταν ο σεναριογράφος ταινιών από την «25η Ωρα» και την «Τροία» ως το «X-Men Origins: Wolverine» και το «Brothers» του Τζιμ Σέρινταν. Ο Γουάις έχει δουλέψει μόνο στην τηλεόραση και, οπωσδήποτε, ένα εντελώς δικό τους κινηματογραφικό πρότζεκτ είναι καινούρια πρόκληση και για τους δυο.

Η ιστορία που τράβηξε την προσοχή τους είναι το «Dirty White Boys», το μυθιστόρημα του Στίβεν Χάντερ που κυκλοφόρησε το 1995, κατά τα λεγόμενο σκληρό, ωμό και βίαιο – τι έκπληξη! Σύμφωνα με τη σύνοψη του βιβλίου, τρεις κατάδικοι αποδρούν από τη φυλακή και ενσωματώνονται στον έξω κόσμο που, όμως, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου έτοιμος γι’ αυτούς. Ο Λαμάρ Πάι είναι ο «πρίγκιπας» των Dirty White Boys, της συμμορίας λευκών στη φυλακή, είναι ο πιο θανατηφόρος από τους τρεις. Ο Οντέλ είναι ο ξάδελφος του Λαμάρ και προστατευόμενός του, μια και πάσχει από νοητική υστέρηση. Κι ο Ρίτσαρντ είναι απλώς έτοιμος για όλα, γιατί δεν έχει τίποτε να χάσει. Οπλισμένοι ως τα μπούνια, οι τρεις φυγάδες διανύουν μια διαδρομή τρόμου και φρίκης στη νοτιοδυτική Αμερική. Στο κατόπι τους, ο αστυνόμος Μπαντ Πιούτι, που παλιότερα κόντεψε να πεθάνει εξαιτίας του Λαμάρ: τώρα οι δυο άντρες πρόκειται να ξανασυναντηθούν και μόνο ο ένας θα επιβιώσει.

Ναι, είναι προφανές ότι αγώνες εξουσίας, βρώμικοι ήρωες και η πάλη του κακού με… το χειρότερο, είναι ακριβώς τα πεδία ενδιαφέροντος του Ντέιβιντ Μπένιοφ και του Ντι Μπι Γκουάις. Προς το παρόν, βυθιστείτε στον κόσμο του «Game of Thrones», με την επισκόπηση του πρώτου επεισοδίου του νέου κύκλου της σειράς που μόλις ξεκίνησε.

Διαβάστε ακόμα: