Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2013: Τι κάνει ο Ρομπ Σταρκ του «Game of Thrones» στο κόκκινο χαλί;

στα 10

O Ρίτσαρντ Μάντεν, o Ρομπ Σταρκ του «Game of Thrones» βρίσκεται στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, επειδή πρωταγωνιστεί στο «Μια Υπόσχεση» του Πατρίς Λεκόντ, σε ένα ρόλο που τον βγάζει από το βρώμικο σκηνικό του Γουέστερος και τον βάζει στα σαλόνια της Ευρώπης του Στέβαν Τσβάιχ.

Βενετία 2013: Τι κάνει ο Ρομπ Σταρκ του «Game of Thrones» στο κόκκινο χαλί;

Ο Ρίτσαρντ Μάντεν μίλησε ελάχιστα στη συνέντευξη Τύπου του «Une Promesse», της νέας ταινίας του Πατρίς Λεκόντ που είναι βασισμένη στο «Ταξίδι στο Παρελθόν» του Στεφάν Τσβάιχ, είναι γυρισμένη στο Βέλγιο, μιλάει... αγγλικά και προβλήθηκε εκτός διαγωνιστικού τμήματος στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Αυτό δεν έχει εμποδίσει ωστόσο τις φωτογραφίες του από το photocall και την βραδινή επίσημη πρεμιέρα της ταινίας να βρίσκονται παντού, διαφημίζοντας την ταινία του Λεκόντ περισσότερο από όσο θα φανταζόταν ποτέ ο Γάλλος σκηνοθέτης που, όταν ρωτήθηκε για το γιατί επέλεξε τον Μάντεν για το ρόλο ενός νεαρού ήταν σαφής: «Διάλεξα τον Ρίτσαρντ γιατί, ενώ είδα πολλούς νέους ηθοποιούς που ήταν καταπληκτικοί, αυτός με έπεισε αμέσως.»

2 Μαζί με τη Ρεμπέκα Χολ λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου του «Une Promesse».

Και δεν έχει και πολύ άδικο, αφού ο Μάντεν μπορεί να μην είναι σπουδαίος στο ρόλο ενός νεαρού φτωχού επιστήμονα που γίνεται ο έμπιστος ενός αξιωματούχου (τον υποδύεται ο Αλαν Ρίκμαν) λίγο πριν να ξεσπάσει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά διαθέτει δυνατές στιγμές απέναντι στη Ρεμπέκα Χολ που υποδύεται τη γυναίκα του αξιωματούχου που θα τον ερωτευτεί...

2 Ο Ρίτσαρντ Μάντεν διαβάζει το βιβλίο του καπνίζοντας Marlboro στο ξενοδοχείο Εxcelsior του Λίντο της Βενετίας (copyright: Flix.gr)

Περισσότερα για τον Ρίτσαρντ Μάντεν, τη Ρεμπέκα Χολ και τον Πατρίς Λεκόντ όταν η ταινία προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από τη Seven Films.


Διαβάστε όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.