Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2012: δείτε τις μικρού μήκους της σειράς «Women's Tales» στον υπολογιστή σας

στα 10

Η Ζόι Κασαβέτις, η Λουκρέσια Μαρτέλ, η Τζιάντα Κολαγκράντε και η Μάσι Τράτζεντιν σκηνοθετούν τέσσερις μικρού μήκους με την υποστήριξη της Miu Miu. Τα φιλμ προβάλλονται στο τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας Giornate Degli Autore, αλλά αν δεν είστε εκεί, μπορείτε να τα δείτε από το σπίτι...

Βενετία 2012: δείτε τις μικρού μήκους της σειράς «Women's Tales» στον υπολογιστή σας
«The Powder Room» της Ζόι Κασαβέτις

Ενισχύοντας εδώ και χρόνια με επιμονή την ορατότητα των γυναικών δημιουργών μέσα από το πρόγραμμά τους, αλλά και την απονομή βραβείων σε σκηνοθέτιδες για την προσφορά τους στην διάρκεια του φεστιβάλ, οι Giornate Degli Autore, ή Venice Days αν προτιμάτε, συνεχίζουν κι αυτό το χρόνο τη θηλυκή σταυροφορία τους.

Φέτος το ειδικό βραβείο του τμήματος θα απονεμηθεί στην avant garde δημιουργό Μάγια Ντέρεν, μια από τις πρωτοπόρους του αμερικάνικου πειραματικού σινεμά, ενώ στα πλαίσια των εκδηλώσεων έγινε ήδη μια συζύτηση ανάμεσα στις σκηνοθετιδες που συμμετέχουν με ταινίες τους στο πρόγραμμα του «Women's Tales» αλλά και σε δημιουργούς όπως η Μίρα Ναίρ, η Σουζάνε Μπίερ και η Λιλάνα Καβάνι.

Ο τριήμερος εορτασμός της θηλυκής πλευράς του σινεμά θα κλείσει αύριο με μια κοινή φωτογράφιση μερικών από τις πιο σημαντικές γυναίκες του Ιταλικού σινεμά, η οποία, όπως υπόσχονται οι οργανωτές του event θα περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις.

Εν τω μεταξύ, εσείς μπορείτε να δείτε εδώ όλα τα φιλμ του «Women's Tales», κάνοντας απλά κλικ, στα βίντεο που ακολουθούν...

«Muta» της Λουκρέσια Μαρτέλ



«It's Getting Late» της Μάσι Τράτζεντιν



«The Powder Room» της Ζόι Κασαβέτις



«The Woman Dress» της Τζιάντα Κολαγκράντε