Buzz

Αυτό το κάτι του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς…

στα 10

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, εκτός από μεγαλειώδης ηθοποιός, εξελίσσεται και σε sex symbol, τουλάχιστον για την πιο geeky μερίδα του κοινού, όπως απέδειξε η εμφάνισή του στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο.

Αυτό το κάτι του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς…

Πώς περιμένουν οι Κάννες έναν Μπραντ Πιτ, ή η Βενετία έναν Τζορτζ Κλούνεϊ; Τέτοια υποδοχή επιφύλαξε στον 38χρονο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς το κοινό του Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, με εκδηλώσεις λατρείας, πικάντικες ερωτήσεις και ολοκληρωτική αποθέωση του ηθοποιού που, εκτός από εκπληκτικός κι ευέλικτος ερμηνευτής, έχει και μια υπερβατική γοητεία που κατά πολύ ξεπερνά την αλλόκοτη αλλά ελκυστική εμφάνισή του. Ο Κάμπερμπατς έκανε το ντεμπούτο του στο Comic-Con, παρότι θα μπορούσε να έχει επισκεφτεί τη διοργάνωση ήδη από το «Hobbit», το «Sherlock», το «Star Trek», ή απλώς για έναν καφέ! Ο ηθοποιός, ωστόσο, εμφανίστηκε στο Comic-Con στο πάνελ της DreamWorks Animation για το «Penguins of Madagascar», το επερχόμενο spin-off της «Μαδαγασκάρης», με συντονιστή τον απολαυστικό Σκοτσέζο τηλεπαρουσιαστή Κρεγκ Φέργκιουσον, παρέα με τον Τζον Μάλκοβιτς που, επίσης, δανείζει τη φωνή του στην ταινία.

«Interstellar»: Πριν τα άστρα, ο Κρίστοφερ Νόλαν κι ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ ταξιδεύουν στο Comic-Con

«Θα προσπαθήσω να μην κλάψω,» είπε η πρώτη θεατής του πάνελ που σηκώθηκε για ν’ απευθύνει ερώτηση στον Κάμπερμπατς. Εκείνος έγνεψε με κατανόηση κι απάντησε, «Θα το προσπαθήσουμε όλοι μαζί.» Ο ίδιος, πάντως, έμοιασε ακόμα πιο έκπληκτος με την προσέλευση και το θαυμασμό του συγκεντρωμένου κοινού. Φτάνοντας στην αίθουσα για να πάρει τη θέση του στο πάνελ, αναφώνησε στους fans του, «Υπάρχετε πραγματικά!» και, δευτερόλεπτα αργότερα, το όνομά του ανέβηκε στην κορυφή των trends στο Twitter. Στο «Penguins of Madagascar», ο Κάμπερμπατς υποδύεται (φωνητικά, έστω), ένα λύκο που στρατολογεί τους πιγκουίνους για ν’ αντιμετωπίσει ένα φθονερό χταπόδι (η φωνή του Τζον Μάλκοβιτς) που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να τους καταδιώκει και να βγάζει selfies αδιάκοπα. Στην – χμ; - ερώτηση τι είδους έρευνα έκανε για το ρόλο του, ο Κάμπερμπατς έβαλε όλη του τη δημιουργική φαντασία στην απάντηση: «Δούλεψα ινκόγκνιτο ως λύκος στο (μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της Αμερικής) Yellowstone Park για ένα διάστημα. Με αποδέχτηκαν όλοι αμέσως, αλλά τα πράγματα πήραν άλλη τροπή όταν έγινα ο ηγέτης της αγέλης. Περίπου ένα μήνα αφότου πρωτοπήγα, ανακάλυψα ότι δύο από τους άλλους λύκους ήταν ο Κρίστιαν Μπέιλ κι ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις!»

ben

Ο Κάμπερμπατς, με απλόχερο το φλεγματικό βρετανικό του χιούμορ, έπαιξε με τους και τις fans του όταν η συζήτηση το τραβούσε, έστω λίγο, να γίνει σεξουαλική. Σε ερώτηση θεατή για τις διαφορές στις ερμηνείες, ανάμεσα στις παιδικές και τις «adult» ταινίες (εννοώντας ενηλίκων, όχι τσόντες), ο Τζον Μάλκοβιτς αστειεύτηκε ότι, στο σύγχρονο συντηρητικό σινεμά, είναι απαγορευμένο να δείξεις λίγο μπούτι, ή λίγο μπράτσο. Οταν, αργότερα, μια θεατής ρώτησε για πολλοστή φορά τον Κάμπερμπατς σε τι διαφέρει το να παίζει σε ταινίες animation ή live-action, ερώτηση που είχε ήδη απαντηθεί κι εξαντληθεί, ο Κρεγκ Φέργκιουσον τον προέτρεψε να μην απαντήσει ξανά. Ο Κάμπερμπατς, ωστόσο, μη θέλοντας να απογοητεύσει τη fan, της πρότεινε, «Καημενούλα, θέλεις να με ρωτήσεις κάτι άλλο; Ρώτησέ με τι νούμερο παπούτσι φοράω». «Τι νούμερο παπούτσι φοράτε;», ρώτησε εκείνη, με την αίθουσα να σείεται από γέλια. «Αυτό,» απάντησε ο Κάμπερμπατς, «είναι ένα εντελώς διαφορετικό μπράτσο!»

Το εάν η παρουσία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς εξαντλήθηκε με την παρουσίαση του «Penguins of Madagascar» θα γίνει σαφές πολύ σύντομα, με το πάνελ της Marvel το Σάββατο, μια και οι φήμες θέλουν τον ηθοποιό ν’ αναλαμβάνει το ρόλο του Dr. Strange στην προσεχή ταινία του στούντιο. Ο Κάμπερμπατς, ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά και μη θέλοντας, φυσικά, να απαντήσει σοβαρά, δήλωσε ότι ο υπερήρωας που ονειρευόταν ανέκαθεν να ενσαρκώσει δεν είναι ο Dr. Strange, αλλά… η Nurse Normal!

Διαβάστε ακόμη: