Buzz

Beautiful Losers στο Exile Room

στα 10

Η πιο ανήσυχη ταινιοθήκη της Αθήνας, το «Εxile Room» συνεχίζει και φέτος τον κύκλο προβολών του υπό τον γενικό τίτλο «Βeautiful Losers» και σύνθημα «το κεφάλι ψηλά!».

Flix Team
Beautiful Losers στο Exile Room

Οι προβολές του Exile Room ξεκινούν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 21.00 με το «Beautiful Losers» (2008) των Ααρον Ρόουζ και Τζόσουα Λέοναρντ που αφηγείται τι έκαναν ο Μάικ Μιλς πριν από τα εξώφυλλα των άλμπουμ των Air, ο Σέπαρντ Φέρεϊ πριν τη διάσημη αφίσα του Ομπάμα και ο Χάρμονι Κορίν πριν το «Kids» σε μια αποθέωση του κινημάτος του Do It Yourself (DIY).

Για τον Οκτώβριο έχει προγραμματιστεί και η προβολή του «Marwencol» (2010) του Τζεφ Μάλμμπεργκ που μας καλωσορίζει στον περίεργο κόσμο του Μαρκ, ο οποίος μετά από πολύ αλκοόλ και έναν άγριο ξυλοδαρμό στην τοπική παμπ, αποφάσισε να ζήσει σε μια φανταστική πόλη (κλίμακας 1/6) στον κήπο του σπιτιού του.

Για τον Νοέμβριο το Exile Room επενδύει στα «μυστικά και ψέμματα» με την προβολή του «A Film Unfinished» (2010) του Γιάελ Χερσόνσκι, μια ταινία για την ταινία που οι Ναζί τράβηξαν στο γκέτο της Βαρσοβίας αλλά δεν ολοκλήρωσαν ποτέ αλλά και του «The Most Dangerous Man in America» (2009, υποψήφιο για Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ) των Τζούντιθ Ερλιχ και Ρικ Γκόλντσμιθ, μιας αληθινής ιστορίας που ανάγκασε τον Ρίτσαρντ Νίξον να παρέμβει προκειμένου να κλείσει το στόμα ενός πρώην υψηλόβαθμου του Πενταγώνου που «διέρρευσε» όλη την αλήθεια του Βιετνάμ.

Για τον Δεκέμβριο, η θεματική επιστρέφει στη φύση με τη «Φάρμα των Ζώων» και δύο προβολές. Το «Divine Pig» (2010) του Χανς Ντόρτμανς, την δυναμική απάντηση στο «Μπέιμπ, το Ζωηρό Γουρουνάκι» και το «The Natural History of the Chicken» (2000) του Μαρκ Λίουις σε μια ταινία - ωδή στα κοτόπουλα.

To «Exile Room» βρίσκεται στην οδό Αθηνάς 12, στον 3ο όροφο (απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι). Ολες οι προβολές είναι δωρεάν και γίνονται χωρίς ελληνικούς υπότιτλους (όποια ταινία δεν είναι στα αγγλικά έχει αγγλικούς υπότιτλους) και σε πείσμα των καιρών συνοδεύονται από δωρεάν ποτό με εθελοντική συνδρομή. Επίσης κάθε προβολή συνοδεύεται και από events που θα ανακοινώνονται μερικές μέρες πριν από την κάθε προβολή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 210-3223395 αλλά και στην επίσημη σελίδα του Exile Room.