Industry

«Βασιλιάς» για δεύτερη φορά

στα 10

Δεκαεπτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» γίνεται τρισδιάστατος και κάθεται ξανά στο θρόνο της κορυφής των αμερικανικών ταμείων...

«Βασιλιάς» για δεύτερη φορά

Οταν η Disney αποφάσισε να κάνει τον «Βασιλιά των Λιονταριών» τρισδιάστατο έπαιξε με τις πιθανότητες: ή θα έδινε μια νέα ζωή στο πιο εμπορικό δισδιάστο κινούμενο σχέδιο όλων των εποχών ή θα επιβεβαίωνε πως τελικά μερικά πράγματα αξίζει να μείνουν ανέπαφα από τον χρόνο και τη φρενίτιδα της τεχνολογίας.

Σε ένα Σαββατοκύριακο που ο τρισδιάστατος Σίμπα είχε να παλέψει με τον Ράιαν Γκόσλινγκ του «Drive», την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ του «Μα Πως τα Καταφέρνει;», το ριμέικ του «Αδέσποτα Σκυλιά» και τη φόρα του «Contagion» από την προηγούμενη εβδομάδα, η νίκη του «Βασιλιά των Λιονταριών» ήταν καθαρή και αδιαμφισβήτητη.

Με 29.3 εκ. δολ. ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» πέτυχε ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στα αμερικανικά ταμεία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το «Contagion» (που έχει φτάσει τα 44.2 εκ. δολ. σε δύο εβδομάδες προβολής) και στην τρίτη θέση το «Drive» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν με 11 εκ. δολ.

Στον αντίποδα του «Βασιλιά των Λιονταριών», το «Μα Πως τα Καταφέρνει;» και το (αχρείαστο) ριμέικ του «Αδέσποτα Σκυλιά» βρέθηκαν αντίστοιχα στην πέμπτη (5 εκ. δολ.) και στην έκτη θέση (4.5 εκ. δολ.) συνοδευόμενα από τις χειρότερες κριτικές της εβδομάδας.

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε Blu-Ray και Blu-Ray 3D στις 4 Οκτωβρίου σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.