Buzz

«Avant l'hiver»: O Φιλιπ Κλοντέλ συναντά ξανά την Κρίστιν Σκοτ Τόμας

στα 10

Μετά το «Απλά Σ΄Αγαπώ» που το 2009 κέρδισε μια σειρά από βραβεία κι έφερε την πρωταγωνιστριά του ως τις Χρυσές Σφαίρες, ο Κλοντελ και η Σκοτ Τόμας συνεργάζονται ξανά. Στο cast του φιλμ κι ο Ντανιέλ Οτέιγ.

«Avant l'hiver»: O Φιλιπ Κλοντέλ συναντά ξανά την Κρίστιν Σκοτ Τόμας
Ο Ντανιέλ Οτέιγ και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας σε μια σκηνή από μια παλίοτερη συνεργασία τους στο «Le Valet»

Τα γυρίσματα για την τρίτη μεγάλου μήκους του συγγραφέα και σκηνοθέτη, Φιλίπ Κλοντέλ «Avant l'hiver» έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες στο Λουξεμβούργο. Γραμμένο και πάλι από τον ίδιο, το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού του οποίου η ηρεμία ξαφνικά γκρεμίζεται από ένα εκ πρώτης όψεως ασήμαντο γεγονός.

Ο Ντανιέλ Οτέιγ είναι ο Πολ ένας νευροχειρούργος παντρεμένος με τη Λουσί την οποία υποδύεται η Κρίστιν Σκοτ Τόμας. Ενα ευτυχισμένο, πετυχημένο ζευγάρι δίχως προβλήματα. Μέχρι τη στιγμή που ανθοδέσμες από τριαντάφυλλα αρχίζουν να φτάνουν στο σπίτι από έναν ανώνυμο αποστολεά και ο Πολ αρχίζει να συναντά τυχαία, αλλά όλο και πιο συχνά μια νεαρή κοπέλα (Λεϊλά Μπεχτί).

Και με αυτή την μικρή ασήμαντη αφορμή, η ζωή τους όπως την ήξεραν καταρρέει. Καθώς μπαίνει ο χειμώνας το κρύο φτάνει στη σχέση τους μαζί με μια σειρά από αμφιβολίες όχι μόνο για την αλήθεια που κρύβει ο καθένας τους αλλά και για τον ίδιο το γάμο τους. Για την ίδια τη ζωή τους.

Το φιλμ θα ολοκληρώσει τα γυρίσματά του στις 30 Νοεμβρίου και πιθανότατα θα είναι έτοιμο για το φεστιβάλ του Βερολίνου, εκεί όπου και το «Απλά Σ΄Αγαπώ» είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο επίσημο διαγωνιστικό κερδίζοντας το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής.