Buzz

Autoerotic: το σεξ με κάποιον που αγαπώ;

στα 10

To νέο φιλμ του Τζο Σουάνμπεργκ, βασικού εκπροσώπου του DIY σινεμά, εξερευνά τις ερωτικές ζωές τεσσάρων ζευγαριών στο Σικάγο φτάνοντας σε προφανή συμπεράσματα για τη μοναξιά που κρύβεται πίσω από το σεξ.

Autoerotic: το σεξ με κάποιον που αγαπώ;

Ενας άντρας χαστουκίζει στα οπίσθια μια γυναίκα καταγράφοντας τη σκηνή με το iPhone. Μια γυναίκα αυνανίζεται καθώς «πνίγει» τον εαυτό της με μια ζώνη. Ενας άντρας παρακολουθεί κρυφά την έγκυο κοπέλα του να φτάνει στον οργασμό, που ο ίδιος δεν της πρόσφερε ποτέ, με τη βοήθεια μιας άλλης γυναίκας.

Οχι, ο Τζο Σουάνμπεργκ, από τους κύριους εκπροσώπους του DIY (Do It Yourself) σινεμά και της σχολής του «mumblecore» δεν αποφάσισε να γυρίσει ένα πορνό προκειμένου να γίνει διάσημος.

Το «Autoerotic» είναι η δική του ματιά πάνω στη μοναξιά του σύγχρονου κόσμου και το σεξ είναι απλά η αφορμή. Με το χαρακτηριστικό του νατουραλιστικό στιλ και μερικές «ωμές» σκηνές σεξ, αλλά και αρκετό χιούμορ, ο Σουάνμπεργκ εμβαθύνει (μαζί με τη βοήθεια του συνσκηνοθέτη Ανταμ Γουίνγκαρντ) σε ό,τι κάνει άνδρες και γυναίκες να αισθάνονται πως «περνάνε και μόνοι τους καλά» σε μια απαισιόδοξη, αλλά και αρκετά ποπ κινηματογραφική βόλτα στο ανεξερεύνητο σεξουαλικό χάρτη των 00s.

Κάτι μας λέει πως οι «Νύχτες Πρεμιέρας» έχουν βρει ήδη το centerpiece για το τμήμα των «Ανεξάρτητων Αμερικάνων», ενώ για την ώρα απολαύστε το teaser της ταινίας και το υπέροχο πόστερ, δημιουργία του Γιαν Λεζέντρ, στην τέταρτη συνεργασία του με τον Σουάνμπεργκ μετά τα «Uncle Kent», «Caitlin Plays Herself» και «Silver Bullets».

To μόνο που ελπίζουμε είναι οι ήρωες του Σουάνμπεργκ, αυτή τη φορά, να μιλούν λιγότερο με το στόμα και περισσότερο με το κορμί τους...