Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Τρέιλερ για το «Captives» του Ατόμ Εγκογιάν

στα 10

Η κόρη ενός ζευγαριού εξαφανίζεται και μια σειρά από μυστικά αποκαλύπτονται στην νέα ταινία του Καναδού σκηνοθέτη

Κάννες 2014: Τρέιλερ για το «Captives» του Ατόμ Εγκογιάν

Μπορεί ο Ατόμ Εγκογιάν να μην βρίσκεται πλέον στην φόρμα που είχε κάποτε, όταν κάθε καινούρια ταινία του όπως το «The Adjuster» ή το «Exotica» αποτελούσαν κινηματογραφικά γεγονότα και υπόσχονταν την ωρίμανση ενός αληθινά αξιοσημείωτου δημιουργού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παύει να αποτελεί μια από τις υπολογίσιμες δυνάμεις σημερινού σινεμά.

Κι αν η προηγούμενη ταινία του «The Devil's Knot» δεν είχε ακριβώς θετική υποδοχή, με το «Captives» μοιάζει να κερδίζει το χαμένο έδαφος, κάνοντας ένα φιλμ που μοιάζει να έχει τόσο εμπορικό όσο και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Και που ξεκινά θυμίζοντας έντονα το «Prisoners» του Ντενί Βιλνέβ, κάτι που δεν μπορεί παρά να το εκλάβουμε ως θετικό.

Ομως το «Captives» που ξεκινά με την απαγωγή της κόρης ενός ζευγαριού ακολουθεί μια διαφορετική πορεία από εκείνη της ταινίας του Βιλνέβ, αφού στα οχτώ χρονια που η νεαρή θα κρατηθεί μακριά από τους γονείς της, οι ίδιοι θα αναγκαστούν να βιώσουν μια σειρά από ψυχολογικές δοκιμασίες που δεν θα λήξουν όταν επιστρέψει. Αντίθετα μια σειρά από ερωτήματα θα γεννηθούν που θα κάνουν το μυστήριο να πυκνώσει αντί να ξεδιαλυθεί.

Διαβάστε εδώ μια εκτεταμένη σύνοψη του φιλμ -που ίσως περιέχει spoilers.

Ο Ράιαν Ρέινολντς υποδύεται τον πατέρα του νεαρού κοριτσιού, ενώ δίπλα του συμπρωταγωνιστούν οι Μιρέιγ Ινος, Σκοτ Σπίντμαν, Ροζάριο Ντόσον, Κέβιν Ντουράντ, Αλέξια Φαστ και Μπρους Γκρίνγουντ, σε αυτό το φιλμ που θα προσφέρει μια γερή δόση αγωνίας στο διαγωνιστικό των φετινών Καννών.


1

1

1

1

1

Δείτε εδώ ολόκληρο το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Καννών.