Buzz

«Αθικτοι»: Δείτε πρώτοι τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία της χρονιάς!

στα 10

Δεν είναι μόνο η Γαλλία, όπου το φιλμ των Ερίκ Τολεντανό κι Ολιβιέ Νακάς έσπασε κάθε εισπρακτικό ρεκόρ. Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε χώρα της Ευρώπης και το ίδιο αναμένεται να κάνει και στην Ελλάδα σε λίγες μέρες. Το Flix σας δίνει την ευκαιρία να τη δείτε πρώτοι!

Flix Team
«Αθικτοι»: Δείτε πρώτοι τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία της χρονιάς!

Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο, ενός δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ όλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

O Ερίκ Τολεντανό, σεναριογράφος και συν-σκηνοθέτης της ταινίας μαζί με τον Ολιβιέ Νακάς λέει ότι το χιούμορ προήλθε κατ' ευθείαν από τον αληθινό ήρωα, Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο: «Οταν του μίλησαμε για πρώτη φορά για την ταινία: "Εάν κάνετε αυτήν την ταινία, πρέπει να είναι αστεία. Επειδή αυτή η ιστορία πρέπει να αντιμετωπιστεί με χιούμορ."

Εκείνη η συνομιλία μας επέτρεψε να ανοίξουμε νέα κανάλια σκέψης. Για παράδειγμα, πώς τα δύο επίπεδα της γαλλικής κοινωνίας, που αντιπροσωπεύονται από τον Φιλίπ και τον Ντρις, δημιουργούν νέες σχέσεις και συναισθήματα όταν συγκρούονται. Αυτοί οι δύο άντρες, ο ένας που χτυπιέται από μια φυσική αναπηρία και ο άλλος που είναι θύμα μιας κοινωνικής αναπηρίας, έχουν κάποια παράξενη και απροσδόκητη συμπληρωματικότητα που είναι σε θέση να επιφέρει αυτήν την ανταλλαγή.

Οταν ολοκληρώθηκε η ταινία θελήσαμε να την δείξουμε πρώτα στον Φίλιπ. Κατά τη διάρκεια της προβολής, η καρέκλα του κινούνταν συνεχώς και είχαμε την εντύπωση ότι γελούσε. Κατόπιν, όταν τελείωσε η ταινία, είδα ότι είχε δακρύσει. Και είπε αυτές τις θαυμάσιες λέξει «στην κατάστασή μου, σταμάτησα να κοιτάζομαι στον καθρέπτη πριν από πολλά χρόνια. Πάει πολύ καιρός που είχα να δω το βλέμμα των ματιών μου». Νομίζω ότι ο Φρανσουά Κλυζέ δεν θα μπορούσε να είχε ελπίσει σε μια καλύτερη φιλοφρόνηση. Κατόπιν ο Φίλιπ ήρθε στο Παρίσι για την επίσημη προβολή. Στο τέλος της προβολής μου είπε: «Χειροκροτώ και με τα δύο χέρια! »

Για να δείτε πρώτοι τους «Αθικτους» και να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ποιο είναι το μυστικό της τεράστιας επιτυχίας της στείλτε απλά ένα e-mail στη διεύθυνση win@flix. Μην ξεχάσετε να γράψετε τη λέξη «Αθικτοι» στον τίτλο του mail και τα στοιχεία σας στο κείμενο. 25 από εσάς θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την πρώτη προβολή της ταινίας τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στον κινηματογράφο Αβάνα (Κηφισίας 234 & Λυκούργου 3). Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου.