Industry

Athens Games Festival 2018: Ωρα για παιχνίδι

στα 10

Το Athens Games Festival (AGF), επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο ( 20 και 21 Οκτωβρίου), στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi.

Flix Team
Athens Games Festival 2018: Ωρα για παιχνίδι

Αισθητά αναβαθμισμένο και με περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι, φιλοδοξεί να αναδείξει την δυναμική του ελληνικού ψηφιακού παιχνιδιού και να το φέρει σε επαφή με τις τάσεις και τους πρωτοπόρους της παγκόσμιας αγοράς.

Στόχοι του AGF, είναι η προβολή και προώθηση του ελληνικού video game, η διασύνδεση της εγχώριας αγοράς ψηφιακού παιχνιδιού με την παγκόσμια και η προσέλκυση ξένων επενδυτών. Παράλληλα, επιδιώκεται η προβολή του παιχνιδιού ως προϊόν πολιτισμού, εκπαιδευτικού εργαλείου και πεδίου έρευνας και καινοτομίας, αλλά και ως τομέα επαγγελματικής απασχόλησης-δημιουργίας για τους νέους.

athens games festival 2018 607

Στο AGF της περασμένης χρονιάς λειτούργησαν συνολικά 60 περίπτερα μεγάλων εταιρειών, αλλά και μικρών ανεξάρτητων δημιουργών ψηφιακών παιχνιδιών, ενώ πήραν μέρος 20 ομιλητές από σημαντικές εταιρείες του χώρου και περίπου 2.000 επαγγελματίες από τον χώρο της τεχνολογίας. Επίσης, το περσινό φεστιβάλ προσέλκυσε κυρίως το ενδιαφέρον προγραμματιστών, game artists, μουσικών, αλλά και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται γενικά στον χώρο της τεχνολογίας (όπως π.χ. top managers, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες από διαφορετικούς χώρους).

Φέτος, η διοργάνωση είναι ακόμα μεγαλύτερη, με συνολικά 80 περίπτερα και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για: Εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας (VR), επιτραπέζια παιχνίδια, masterclasses από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου, ομιλίες από εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού (Amazon, Supercell, Google, Κickstarter), ακαδημαϊκούς και ερευνητές.

Στο πλαίσιο του φετινού AGF, θα λειτουργήσει ειδικό φόρουμ για τους τρόπους χρηματοδότησης των video games, ενώ για πρώτη φορά, έχουν συμπεριληφθεί και επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή κοινότητα σχεδιαστών στον τομέα αυτό.

athens games festival 2018 607

Το Athens Games Festival 2018 στηρίζουν το επιχειρηματικό συνέδριο White Nights, με έδρα την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και το Nordic Game Conference της Σουηδίας. Μάλιστα, φέτος, το Nordic Game φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Athens Games Financing Forum, ένα ολοήμερο event με εκδότες, επενδυτές και VCs, το οποίο απευθύνεται σε ανεξάρτητα game studios.

Την εκπαιδευτική και επιχειρηματική διάσταση της διοργάνωσης του Athens Games Festival, τα τελευταία τρία χρόνια υποστηρίζει και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με σκοπό την ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής και των ψηφιακών παιχνιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις τις εκδηλώσεις κι όλα όσα αφορούν το AGF 18, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του.