Buzz

Από το «Orphan» στο «Akira»

στα 10

Χρόνια γυροφέρνει η αμερικανική, live-action εκδοχή του «Akira» και τώρα μοιάζει να βρήκε το σκηνοθέτη της.

Από το «Orphan» στο «Akira»

Ο Ζομ Κολέ-Σερά, ο σκηνοθέτης το «Orphan», θ’ αναλάβει το opus της μεταφοράς του «Akira», ως live-action, ξανά στον κινηματογράφο.

Η ταινία, με παραγωγό και φανατικό θαυμαστή τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, βασίζεται στο manga του Κατσουχίρο Οτομο, το οποίο έγινε ταινία animation σταθμός το 1988. Αφότου οι αδελφοί Χιουζ, σκηνοθέτες των «From Hell» και «The Book of Eli», συνδέθηκαν για λίγο με το project αλλά αποχώρησαν, η Warner Bros μείωσε τον προϋπολογισμό από τα 230 στα 90 εκ. δολλάρια και ανέθεσε την ταινία στον Κολέ-Σερά, ο οποίος μετά το θρίλερ-αποκάλυψη, σκηνοθέτησε και το ριμέικ του «House of Wax» και, πρόσφατα, τον «Αγνωστο» με τον Ρίτσαρντ Γκιρ.

Το σενάριο, όπως έχει τώρα διαμορφωθεί, υπογράφει ο Στιβ Κλόουβς, υπεύθυνος για ολόκληρο τον κινηματογραφικό «Χάρι Πότερ». Η ισοτρία παρακολουθεί δυο έφηβους μηχανόβιους, τον έναν από τους οποίους προσπαθεί να παγιδεύσει η κυβέρνηση, για να χρησιμοποιήσει τις τηλεκινητικές του ικανότητες στην προσπάθειά της να καταπνίξει την επικείμενη επανάσταση.