Φεστιβάλ / Βραβεία

«Any Day Now» και «Burn» οι νικητές στο φεστιβάλ της Tribeca

στα 10

Δίνοντάς χτες το βράδυ τα βραβεία του (φέτος για πρώτη φορά δύο, ένα για ταινία μυθοπλασίας κι ένα για ντοκιμαντέρ), το φεστιβάλ της Tribeca ολοκληρώνεται σήμερα.

«Any Day Now» και «Burn» οι νικητές στο φεστιβάλ της Tribeca
«Any Day Now»

Το «Burn» των Τομ Πάτναμ και Μπρένα Σάντσεζ, είναι ένα ντοκιμαντέρ για τους πυροσβέστες του Ντιτρόιτ, της πόλης με το μεγαλύτερο ποσοστό εμπρησμών σε ολόκληρη την Αμερική και το μεγαλύτερο ποσοστό εγκαταλελειμμένων κτηρίων. Ο Ντένις Λιρι, που υποδυόταν για χρόνια τον πυροσβέστη στο τηλεοπτικό «Rescue Me», είναι ταιριαστά executive producer.

To «Any Day Now» του Τράβις Φάιν είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και λαμβάνει χώρα στο Λος Αντζελες του 1970. Ο Αλαν Κάμινγκ και ο Γκάρετ Ντίλαχαντ υποδύονται ένα ζευγάρι που προσπαθούν να υιοθετήσουν έναν έφηβο που πάσχει από σύνδρομο down, αλλά φυσικά έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο εμπόδιο. Το γεγονός ότι είναι gay.

Από τη μια δικαστικό δράμα, από την άλλη μια τρυφερή συγκινητική ιστορία, το «Any Day Now» μοιάζει να έχει τον σωστό συνδυασμό που τα περισσότερα αμερικάνικα φεστιβάλ αναζητούν τα τελευταία χρόνια: μια ανεξάρτητη ταινία με μήνυμα, που έχει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να την κάνουν και εισπρακτική επιτυχία, πέρα από το φεστιβαλικό κύκλωμα.

Ακριβώς δηλαδή αυτό που ενοοεί η διευθύντρια του φεστιβάλ Νάνσι Σέιφερ όταν δηλώνει ότι «είναι πολύ ικανοποιητικό να βλέπεις το κοινό να αντιδρά τόσο θετικά σε φιλμ σαν αυτά. Και οι δυο ταινίες είναι αισιόδοξες και γεμάτες ελπίδα και ανυπομονούμε να τις δούμε να συνεχίσουν να προκαλούν ανάλογες αντιδράσεις στο κοινό ακόμη κι εκτός του φεστιβάλ».