Buzz

Αντριου Ντόμινικ: «Το έγκλημα είναι μια βαρετή δουλειά!»

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Killing Them Softly» μοιράζεται τις εμπειρίες του από τα γυρίσματα της ταινίας, τη συνεργασία με το απόλυτο αντρικό καστ και την ελευθερία μιας ταινίας όπου όλοι οι ήρωες είναι κακοί!

Αντριου Ντόμινικ: «Το έγκλημα είναι μια βαρετή δουλειά!»

Ο Αντριου Ντόμινικ, ο 45χρονος σκηνοθέτης από τη Νέα Ζηλανδία, έχει κάνει μόλις τρεις ταινίες μεγάλου μήκους και, με αυτές, έχει επιβληθεί ως ένα από τα σημαντικά ταλέντα του σύγχρονου σινεμά. Η αγάπη του βρίσκεται στο σκοτάδι: το σκοτάδι της φυλακής στο «Chopper» του 2000, το σκοτάδι της προδοσίας στο «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» του 2007, το σκοτάδι του υποκόσμου στο «Killing Them Softly», φέτος.

Στη σύντομη καριέρα του, ο Ντόμινικ έχει εμπνεύσει κάποιους από τους σημαντικότερους άντρες ηθοποιούς να τον εμπιστευτούν: τον Ερικ Μπάνα, τον Μπραντ Πιτ, τον Σαμ Σέπαρντ, τον Τζέιμς Γκαντολφίνι, τον Ρίτσαρντ Τζένκινς. Εχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ των Καννών και της Βενετίας κι έχει δημιουργήσει ένα μικρό κεφάλαιο δημιουργικότητας, που μαγνητίζει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Με αφορμή τη νέα του ταινία, «Σκότωσέ τους Γλυκά», ο Αντριου Ντόμινικ βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για την κρίση του καπιταλισμού, το συνειδησιακό άλλοθι του θρίλερ, το έγκλημα ως βιοπορισμό, το ρόλο της φαντασίας σε μια ερμηνεία, τη μοναδικότητα του Μπραντ Πιτ, την εκπληκτική ευαισθησία του Τζέιμς Γκαντολφίνι. Ακούγοντάς τον με προσοχή, διακρίνουμε την αυτοπεποίθηση, το χιούμορ και την τόλμη που χαρακτηρίζουν ένα σκηνοθέτη ικανό να καταφέρει τα πάντα και να πείσει οποιονδήποτε…

Η ταινία «Σκότωσέ τους Γλυκά» προβάλλεται στους κινηματογράφους από σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, από την Audio Visual.

Διαβάστε περισσότερα για το «Killing Them Softly» εδώ.