Buzz

Αντριου Γκάρφιλντ: το Μπρόντγουεϊ υποκλίθηκε στον «Spider Μan»

στα 10

Ο 29χρονος ηθοποιός που το καλοκαίρι υπόσχεται να απλώσει τον ιστό του στα παγκόσμια box office ως «Spider Man», προς το παρόν ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή του Μπρόντγουεϊ με το «Θάνατο του Εμποράκου» και αποσπά διθυραμβικές κριτικές!

Αντριου Γκάρφιλντ: το Μπρόντγουεϊ υποκλίθηκε στον «Spider Μan»

Το κλασικό έργο του Αρθουρ Μίλερ έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες στην Νέα Υόρκη, σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς και με πρωταγωνιστές τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και τον Αντριου Γκάρφιλντ.

Ο νεαρός πρωταγωνιστής, στο ρόλο του μεγάλου γιου φυσικά, απέδειξε ότι όσα είχαμε δει στο «Boy A», όσα προσπάθησαν να βγουν στο «Never Let Me Go», κι όσα υποψιαζόμασταν στο «Social Network» ότι κρύβονται από κάτω, υπάρχουν. Ενα μεγάλο ταλέντο, ένας καθόλου τυχαίος ηθοποιός, ένα άγουρο ακόμα παιδί με μία ερμηνευτική ωριμότητα που ξαφνιάζει.

«Είναι όνειρο, μη με ξυπνάτε» δήλωσε αμήχανα σε πρωινό αμερικανικό τηλεοπτικό σόου, όταν ρωτήθηκε πώς είναι να δουλεύεις με τον Μάικ Νίκολς. «Ειλικρινά δεν ξέρω πώς βρέθηκα σ' αυτή τη θέση, σ' ένα τόσο θρυλικό έργο, ανάμεσα σε τόσο μεγάλους καλλιτέχνες, ζω το όνειρό μου. Ελπίζω να μην σας απογοητεύσω, να μην απογοητεύσω τον Μάικ...»

Οχι απλά δεν απογοήτευσε, αλλά έπιασε τους θεατρικούς κριτικούς εντελώς απροετοίμαστους. Γιατί ότι ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν θα δώσει μία tour de force ερμηνεία στο ρόλο του πατέρα, το περιμένεις. Για τον «Spider Man» πηγαίνεις με μία εστέτ προκατάληψη. Και σου ανατινάζει το μυαλό.

Διαβάστε:

«Ο Αντριου Γκάρφιλντ δεν είναι απλά ο 'Μπιφ'. Τον κοιτάς και βλέπεις τον διαλυμένο Τζέιμς Ντιν στον Επαναστάτη Χωρίς Αιτία...» (The New York Times)

«Ο Αντριου Γκάρφιλντ έχει όπλο του το λόγο. Χειρίζεται το κείμενο του Μίλερ με το σεβασμό που θα έδινε σε ανάλογο του Σαίξπηρ: βρήκε τους ρυθμούς και μετά τους έκρυψε σε μία αβίαστη, νατουραλιστική ερμηνεία...» (New York Magazine)

«Ο Γκάρφιλντ βουτά με το κεφάλι στον βυθό αυτής της σχέσης πατέρα-γιου και αναδύεται αποκαλύπτοντας ανομολόγητες αλήθειες. Αυτή η ερμηνεία απαιτεί την προσοχή μας, όχι γιατί υπενθυμίζει στο θεατή τι σημαίνει εξαιρετικό θέατρο, αλλά γιατί μας συστήνει έναν ηθοποιό που είναι πρόθυμος και ικανός να σκαλίσει αυτές τις αρχέγονες πληγές που στην πραγματική ζωή δεν τολμάμε ούτε να τις κοιτάξουμε, ούτε να τις γιατρέψουμε...» (L.A. Times)

Αναζητήστε τα πάντα για τον Αντριου Γκάρφιντ και τον «Spider Man» εδώ.