Buzz

Αντίο στον Ντένις Φαρίνα...

στα 10

Ο πρώην αστυνομικός από το Σικάγο που έγινε ηθοποιός και μία από τις πιο ξεχωριστές φάτσες αστυνομικών ταινιών και κωμωδιών, πέθανε χθες από πνευμονική εμβολή. Ηταν 69 ετών.

Αντίο στον Ντένις Φαρίνα...

Ηταν αυθεντικός σκληρός: 18 χρόνια διατέλεσε αστυνομικός στο Σικάγο προτού τον ανακαλύψει ο Μάικλ Μαν και του προτείνει τον πρώτο του ρόλο (στον «Κλέφτη» το 1981, στα 39 του). Εζησε σκληρά, δούλεψε σκληρά και έφυγε όρθιος. Μία πνευμονική εμβολή έσπασε το νήμα της ζωής και της καριέρας του χθες, 22 Ιουλίου.

Ο Φαρίνα ήταν πιστευτός σε ρόλους και από τις δύο πλευρές του νόμου: έχει παίξει τόσο τον μαφιόζο (από το «Midnight Run», μέχρι το «Get Shorty»), αλλά φυσικά έχει βρεθεί στο στοιχείο του ερμηνεύοντας τον ντετέκτιβ (από το «Out of Sight» μέχρι την μακρόχρονο τηλεοπτικό του ραντεβού με το «Νόμος και Τάξη»).

Ο ιταλικής καταγωγής αμερικανός καρατερίστας δεν ήταν όμως περιορισμένος μόνο στα αστυνομικά δράματα. Η σήμα κατατεθέν φιγούρα του έχει περάσει από δεκάδες κωμωδίες («Reindeer Games», «Little Big League», τελευταία από την τηλεοπτική σειρά της Ζόι Ντεσανέλ «New Girl»), αλλά ετερόκλητα κινηματογραφικά είδη - από τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» του Σπίλμπεργκ, στο «Sidewalks of New York» του Εντ Μπερνς και το «Snatch» του Γκάι Ρίτσι.

Ενας από τους τελευταίους ρόλους του ήταν... άτυχος. Πρωταγωνιστούσε δίπλα στον Ντάστιν Χόφμαν στο «Luck» του ΗΒΟ, τη σειρά που κόπηκε άδοξα μετά από μερικά επεισόδια.